Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα

Νέα επίθεση των γιατρών κατά των φαρμακοποιών
Χαρακτηρίζει ως ανέκδοτο την πιστοποίηση στους εμβολιασμούς εκπρόσωπος του ΠΙΣ
«Αγαπήστε την καρδιά σας!» στα φαρμακεία Green Pharmacy
Ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. αφιερώνει το μήνα Φεβρουάριο στην καρδιακή υγεία
«Ελεύθεροι» οι φαρμακοποιοί να επιλέξουν αν θα διαθέτουν ΦΥΚ
Θα μπορούν να υπογράψουν «αρνητικές δηλώσεις»


Τα Σεπτεμβριανά μέσα από τα μάτια των εικαστικών καλλιτεχνών

7/9/2018 12:31:08 μμ
Για πρώτη φορά φέτος στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια πρωτότυπη δράση στη μνήμη των Σεπτεμβριανών του 1955 θα πραγματοποιηθεί εφέτος, μέσα από την οπτική της εικαστικής τέχνης.

Δημιουργός αυτής της δράσης είναι η Έλλη Χαριτωνίδου Κόβη, υπό την εθελοντική ομάδα «Ρωμιών Πράξεις», η οποία αναφέρει πως «το σκεπτικό της σχεδιαζόμενης έκθεσης για τον Σεπτέμβριο του 2018 βασίστηκε στον προβληματισμό που προέκυψε από την απουσία έργων εικαστικής δημιουργίας με πηγή έμπνευσης τα Σεπτεμβριανά του 1955. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ιστορικά γεγονότα έχουν αποτελέσει πολλές φορές πηγή έμπνευσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, είναι άξιο απορίας πως αυτά, που συντάραξαν τον ελληνισμό της Πόλης, δεν αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για κάθε είδους εικαστικό καλλιτέχνη. Έτσι, λοιπόν, η σχεδιαζόμενη έκθεση θα έχει ως θέμα την εικαστική δημιουργία με πηγή έμπνευσης τα Σεπτεμβριανά, τόσο από φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) όσο και από ερασιτέχνες ζωγράφους Κωνσταντινουπολίτικης ή μη καταγωγής.

Για την έκθεση επιλέχθηκε ο χώρος του Ιδρύματος Μιχ. Κακογιάννη (ΙΜΚ) και θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.


Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης καθώς και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Φοιτητικού Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:00-21:00. Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στα φουαγιέ 1ου & 2ου ορόφου, όπως γίνεται σε όλες τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο ΙΜΚ.

Όπως σημειώνει η κ. Κόβη, «στο φουαγιέ του ισογείου θα φιλοξενηθεί αντιπροσωπευτικό κομμάτι της έκθεσής, η οποία παρουσιάζει τα γεγονότα, όπως αποτυπώθηκαν στον ημερήσιο Τύπο Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου καθώς και στον ομογενειακό Τύπο της Κωνσταντινούπολης από τις 6 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 1955. Η παρούσα έκθεση με τη δίχως σχόλια παράθεση της «ακατέργαστης ροής των ειδήσεων», πληθώρα φωτογραφιών και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο ευγενώς μας παραχώρησε η ΕΡΤ, αφήνει τους επισκέπτες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Τα παραπάνω συμπληρώνουν μαγνητοσκοπημένες μαρτυρίες θυμάτων που έζησαν τα φριχτά αυτά γεγονότα».


Πληροφορίες από εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με πλειάδα καταξιωμένων στελεχών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο
Κατευθυντήριες οδηγίες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακοποιών


Σχετικά άρθρα

Η Θεατρική Ομάδα Ψυχικού ανεβάζει το έργο
Η σκηνοθεσία είναι του φαρμακοποιού Βασίλη Παπαπέτρου
Νέα παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα των φαρμακοποιών «Ψυχής Ίαμα»
10 χρόνια δράσης, 7 έργα σε 12 αίθουσες, πάνω από 8 χιλιάδες θεατές
Εγώ, η Κατερίνα Μαλακατέ
Φαρμακοποιός, συγγραφέας και γενικά βιβλιόφιλος
Οι κρυφές συγγένειες του φαρμακοποιού και του ηθοποιού
Η κ. Κάτια Σπερελάκη στον "Φαρμακευτικό Κόσμο"