Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα rapid test φέρνουν συμμαχίες φαρμακείων με ψητοπωλεία!

22/11/2021 6:11:39 μμ
Ευφάνταστοι επιχειρηματίες κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν τον ανεμβολίαστο πληθυσμό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το λογικό θα ήταν η οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται να είναι τέτοια που να πείθει τους ανεμβολίαστους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό Covid-19 όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να αποκτήσουν την πολυπόθητη ανοσία, τη στιγμή μάλιστα που οι εντατικές και τα νοσοκομεία έχον γονατίσει από τα εκατοντάδες κρούσματα της λοίμωξης.
Αντί αυτού, σχεδόν καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυριολεκτικά κατακλύζονται από ιστορίες επιχειρηματιών που κάνουν τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες, που δεν έχουν εμβολιαστεί, να περάσουν το κατώφλι ενός καταστήματος ή ενός εστιατορίου.

Πρόσφατο παράδειγμα η προσφορά ενός μεζεδοπωλείου στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, το οποίο για κάθε παραγγελία χρηματικού ποσού ίσου με 14 ευρώ δωρίζει στους πελάτες του και σε συνεργασία με παρακείμενο φαρμακείο ένα rapid test!

Η ιστορία αυτή έρχεται σε συνέχεια του σουβλατζίδικου στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης σκέφτηκαν να συνδυάσουν το φαγητό με την πρόληψη και με κάθε παραγγελία άνω των 20 ευρώ, το σουβλατζίδικο προσφέρει δωρεάν rapid test σε παραπλήσιο φαρμακείο με το οποίο συνεργάζεται. «Μάλιστα η διεύθυνση του συνεργαζόμενου φαρμακείου θα αναγράφεται στην απόδειξη πληρωμής με σφραγίδα του καταστήματος ώστε να πάτε να το κάνετε δωρεάν! Η προσφορά ισχύει μέχρι και την Κυριακή!», ανέφερε η καμπάνια του ψητοπωλείου στα social media. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του «γυράδικου» στην προσφορά αυτή έχει ήδη ανταποκριθεί αρκετός κόσμος.

«Συνεργασίες με άλλα καταστήματα ευτελίζουν το επάγγελμα και πρέπει να σταματάνε εν τη γενέσει τους πριν γίνουν μόδα. Τέτοιες ενέργειες που γίνονται viral μπορεί να προκαλούν γέλιο στους υπόλοιπους αλλά για εμάς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες έκαναν το σύντομο κύκλο τους και δεν θα επαναληφθούν, παρόλα αυτά "χτενίζουμε" καθημερινά τα social και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για να προλάβουμε παρόμοιες συμπεριφορές», τονίζει στο f.daily o φαρμακοποιός και μέλος του ΔΣ του ΦΣΑ, εκπρόσωπος του συνδυασμού Ενιαίος Φορέας Φαρμακοποιών Αττικής, Κώστας Μανωλόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την άλλη πλευρά επιμένει το φαινόμενο της παράνομης εξασφάλισης ψευδών rapid test με αρκετούς πολίτες να ζητούν να «αγοράσουν» μια θετική ή αρνητική απάντηση για να διευκολυνθούν. Επίσης, αρκετοί πολίτες φαίνεται πως δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας και χρησιμοποιούν ακόμη και rapid test άλλων, προκειμένου να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. Χαρακτηριστικό είναι η περίπτωση ασθενούς στην Πάτρα που κυκλοφορούσε σε υπηρεσίες της περιοχής με το αρνητικό rapid test του γιου του, ενώ ο ίδιος ήταν φορέας της νόσου Covid-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας