Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα

COVID-19: Όσοι νοσηλεύτηκαν έχουν περισσότερα αντισώματα
Σύμφωνα με ελληνική μελέτη σε συνεργασία με το National Cancer Institute των ΗΠΑ
Δεν υπάρχει συσχέτιση των ΜΣΑΦ και της ιβουπροφαίνης στην εξέλιξη της νόσου COVID–19
Η ιβουπροφαίνη μπορεί να ληφθεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της COVID-19 όπως ο πυρετός και ο πονοκέφαλος

Τα μαγικά οφέλη της μεσοθεραπείας στο δέρμα μας

14/2/2018 11:39:48 πμ
Μια ακόμη θεραπεία στον αγώνα κατά της γήρανσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική η οποία αναπτύχθηκε από τον Γάλλο θεραπευτή Dr Michel Pistor και ως στόχο έχει τη διείσδυση ουσιών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, δηλαδή ενδοεπιδερμικά, εξού και η ονομασία μεσο-θεραπεία.


Αποτελεί μία μέθοδο η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλα είδη αισθητικών προβλημάτων όπως είναι οι λεπτές ρυτίδες, η ακμή, οι ουλές, η χαλάρωση, το θαμπό δέρμα, η αφυδάτωση, το τοπικό λίπος και οι ραγάδες.


Υπάρχουν δύο είδη μεσοθεραπείας που μπορούμε να ακολουθήσουμε: η ενέσιμη και η μη ενέσιμη.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία περιλαμβάνει μία σειρά από μικροενέσεις που στόχο έχουν να διεισδύσουν τις ουσίες που έχουμε επιλέξει στο τμήμα του χορίου, δηλαδή ούτε πολύ επιφανειακά ούτε πολύ βαθιά. Οι ενέσεις περιέχουν δραστικές ουσίες όπως βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Οι βελόνες πρέπει να είναι λεπτές από μισό έως ένα εκατοστό περίπου. Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία αποτελεί μία εναλλακτική μέθοδο η οποία στερείται βελονών άρα και των τσιμπημάτων που αυτά επιφέρουν στο δέρμα μας. Τα πολυβιταμινούχα διαλύματα που επιλέγονται εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων. Χρησιμοποιούνται παλμοί ηλεκτρικής ενέργειας.


Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες πρακτικές των γυναικών στον αγώνα κατά της γήρανσης. Είτε πρόκειται για ενέσιμη είτε για μη ενέσιμη η διοχέτευση των ουσιών συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση του δέρματος, στη βαθιά ενυδάτωσή του, τονώνει τις λειτουργίες του, λειαίνει τις ρυτίδες και το δέρμα να δείχνει πιο φωτεινό με υγιή τόνο. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εμφανή ακόμη και από την πρώτη συνεδρία ενώ η θεραπεία μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες άνω των 18 αρκεί να υπάρχει εμφανές πρόβλημα. Όταν, λοιπόν θέλουμε να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα μας η μεσοθεραπεία γίνεται πάνω στις ρυτίδες και συγκεκριμένα στις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, τις ρινοχειλικές, στα μάγουλα, γύρω από τα χείλη στο λαιμό και το ντεκολτέ. Οι αντιρυτιδικές θεραπείες έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα.


Εκτός από τα παραπάνω, η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με επιτυχία και για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Στην κυτταρίτιδα εξαιτίας της μεγάλης περιοχής του σώματος δεν χρησιμοποιείται μια βελόνα αλλά πολλές μικρές βελόνες που είναι ενσωματωμένες σε μία βάση. Οι δραστικές ουσίες που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να τονώνουν την μικροκυκλοφορία της περιοχής, να διασπούν το λίπος βελτιώνοντας την υφή και την όψη της περιοχής αλλά και να διεγείρουν τους ινοβλάστες. Ο συνδυασμός της μεσοθεραπείας παράλληλα με μία σωστή δίαιτα και άσκηση μπορεί να επιφέρει ένα σταθερό αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μοναδική εμπειρία ομορφιάς
Oι ραγδαίες μεταβολές των ορμονών προκαλούν μείωση στην παραγωγή κολλαγόνου, σμήγματος και ελαστίνης


Σχετικά άρθρα

Η εμμηνόπαυση και η αντιμετώπιση των επιπτώσεών της στο δέρμα
Oι ραγδαίες μεταβολές των ορμονών προκαλούν μείωση στην παραγωγή κολλαγόνου, σμήγματος και ελαστίνης
Η ακμή και πώς θα αποφύγετε τις εξάρσεις ενώ φοράτε μάσκα
Δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος
Η προστασία του δέρματος από τις πανάδες
Και οι συμβουλές του φαρμακοποιού
COVID-19: Το αποτύπωμα που αφήνει στο δέρμα και τι πρέπει να προσέχει ο φαρμακοποιός
Γράφει ο Δρ. Χρήστος Στάμου, δερματολόγος - αφροδισιολόγος