Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα λάθη στις συνταγές τρελαίνουν τους φαρμακοποιούς

28/2/2022 12:50:47 πμ
Επισημάνσεις από τους ΦΣΑ και ΦΣΘ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι φαρμακοποιοί κατά το «κλείσιμο» των συνταγών συνοψίζει ο ΦΣΑ, καθώς έχει εντοπίσει πολλά λάθη που προκαλούν προβλήματα στη διαδικασία της υποβολής. Ένα παράδειγμα είναι το ΚΥΑΠ/ΤΕΑΠΑΣΑ: Οι συνταγές μπαίνουν κανονικά με τις συνταγές ΕΟΠΥΥ, όμως το τιμολόγιο και η συγκεντρωτική κατάσταση με τα ποσοστά των συμμετοχών πρέπει να μπαίνουν σε ξεχωριστό φάκελο. 

Το ίδιο ισχύει και για τον ΦΣΘ που επισημαίνει ότι τιμολόγιο και κατάσταση πρέπει να μπαίνουν σε φάκελο του ΔΙΛΟΦ με κωδικό Ταμείου 500 και όχι στα πακέτα του ΕΟΠΥΥ.
Ο ΦΣΑ, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει ότι τα αναλώσιμα του ΕΟΠΥΥ και όλα τα ταμεία και τιμολόγια καταχωρούνται στο έντυπο υποβολής του Συλλόγου, το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να μπαίνει στο φάκελο ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, οι συνταγές με ΦΥΚ των ταμείων του Συλλόγου (Τράπεζα της Ελλάδας, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΑΠΑΣΑ) πρέπει να είναι σε ξεχωριστό φάκελο από τις υπόλοιπες συνταγές για κάθε ταμείο. Αναφορικά με την Τράπεζα της Ελλάδας, ο ΦΣΘ τονίζει ότι καταγράφεται ως Ταμείο ΔΙΛΟΦ με κωδικό 600 για όλα τα φάρμακα (πλην των ΦΥΚ) και τα αναλώσιμα διαβήτη και κωδικό 650 μόνο για τα ΦΥΚ. Η υποβολή συνταγών ξεκινά την 1η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Μαρτίου στην Αττική.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαχείριση της καρδιαγγειακής υγείας
Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΕΜΑ που αναδεικνύει την ομαδική προσπάθεια






Σχετικά άρθρα

Πού στοχεύει το νέο Δ.Σ. του ΦΣΑ;
Η συγκρότησή του αναμένεται στις αρχές του 2026
Φ.Σ. Χανίων: Υψηλή η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες
Μικρές οι αλλαγές στο νέο Δ.Σ. που προκύπτει
f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο