Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Τα λάθη στις συνταγές τρελαίνουν τους φαρμακοποιούς

28/2/2022 12:50:47 πμ
Επισημάνσεις από τους ΦΣΑ και ΦΣΘ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι φαρμακοποιοί κατά το «κλείσιμο» των συνταγών συνοψίζει ο ΦΣΑ, καθώς έχει εντοπίσει πολλά λάθη που προκαλούν προβλήματα στη διαδικασία της υποβολής. Ένα παράδειγμα είναι το ΚΥΑΠ/ΤΕΑΠΑΣΑ: Οι συνταγές μπαίνουν κανονικά με τις συνταγές ΕΟΠΥΥ, όμως το τιμολόγιο και η συγκεντρωτική κατάσταση με τα ποσοστά των συμμετοχών πρέπει να μπαίνουν σε ξεχωριστό φάκελο. 

Το ίδιο ισχύει και για τον ΦΣΘ που επισημαίνει ότι τιμολόγιο και κατάσταση πρέπει να μπαίνουν σε φάκελο του ΔΙΛΟΦ με κωδικό Ταμείου 500 και όχι στα πακέτα του ΕΟΠΥΥ.
Ο ΦΣΑ, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει ότι τα αναλώσιμα του ΕΟΠΥΥ και όλα τα ταμεία και τιμολόγια καταχωρούνται στο έντυπο υποβολής του Συλλόγου, το οποίο πρέπει υποχρεωτικά να μπαίνει στο φάκελο ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, οι συνταγές με ΦΥΚ των ταμείων του Συλλόγου (Τράπεζα της Ελλάδας, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΑΠΑΣΑ) πρέπει να είναι σε ξεχωριστό φάκελο από τις υπόλοιπες συνταγές για κάθε ταμείο. Αναφορικά με την Τράπεζα της Ελλάδας, ο ΦΣΘ τονίζει ότι καταγράφεται ως Ταμείο ΔΙΛΟΦ με κωδικό 600 για όλα τα φάρμακα (πλην των ΦΥΚ) και τα αναλώσιμα διαβήτη και κωδικό 650 μόνο για τα ΦΥΚ. Η υποβολή συνταγών ξεκινά την 1η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και στις 3 Μαρτίου στην Αττική.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Από 1η Ιουλίου οι φαρμακοποιοί-μέλη μπορούν να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων






Σχετικά άρθρα

Ταυτοπροσωπία των ασθενών στο φαρμακείο
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου
Οι ελλείψεις φαρμάκων κάνουν τους ασθενείς επιθετικούς
Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ