Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα λάθη στην αγωγή των ογκολογικών φαρμάκων είναι από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ

8/4/2021 2:21:50 μμ
Την αξία των φαρμακοποιών που εξειδικεύονται στην Ογκολογία αναδεικνύει ο Σύλλογος HOPA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Ιατρικής των ΗΠΑ εκτιμά ότι τα σφάλματα στη φαρμακευτική αγωγή καρκινοπαθών ασθενών είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου που σχετίζεται με φάρμακα στη χώρα.

Με αφορμή τη διαπίστωση αυτή, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Αιματολογίας και Ογκολογίας (HOPA) των ΗΠΑ αναδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κλάδου στη διαχείριση των σφαλμάτων της αγωγής αλλά και των ελλείψεων

Ο HOPA αναφέρει ότι η Ογκολογία έχει σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, με νέες εγκρίσεις και ενδείξεις που απαιτούν εμπειρογνωμοσύνη.

«Με κάθε νέα έγκριση και νέα ένδειξη, οι φαρμακοποιοί βοηθούν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της επιστήμης και της ιατρικής πρακτικής στις πραγματικές συνθήκες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος, διότι οι εξειδικευμένοι στην Ογκολογία φαρμακοποιοί είναι σε θέση να διαχειριστούν τις ανεπιθύμητες ενέργειες (ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα δεδομένου του υψηλού κόστους και της τοξικότητας των ογκολογικών φαρμάκων), να συμμετέχουν στον προβληματισμό για τις θεραπευτικές επιλογές σε συνδυασμό με την COVID-19 και τον εμβολιασμό, να παρέχουν υποστηρικτική φροντίδα κ.ά.

Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων συμβάλλουν σημαντικά στη διαχείριση της αγωγής στην περίπτωση των ελλείψεων φαρμάκων, καθώς μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις δαπάνες διατηρώντας την ποιότητα της περίθαλψης και μειώνοντας τον αντικτυπο στη φροντίδα των ασθενών, υποστηρίζει ο HOPA, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτούνται περισσότερες πολιτικές δράσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον παθολόγο Γιώργο Παππά και τον κλινικό φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη
Σύνολο 233 σκευάσματα παρουσιάζουν προβλήματα επάρκειας






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi