Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Tα google maps θα δείχνουν το κοντινότερο σημείο για την απόρριψη φαρμάκων

24/7/2019 4:37:48 μμ
Φαρμακεία στις ΗΠΑ ήδη συνεργάζονται με την Google για την ανακύκλωση φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων Rite Aid προχώρησε σε μια μοναδική συνεργασία με την Google με στόχο την ανακύκλωση φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία τους εξασφαλίζει ότι στα google maps μπορεί κανείς να αναζητήσει -μέσω του υπολογιστή ή μιας κινητής συσκευής- τα σημεία στο χάρτη όπου μπορεί να πετάξει τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες των φαρμάκων του, ώστε αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από τη Rite Aid, οι χρήστες μπορούν απλά να πληκτρολογήσουν «medication disposal near me» και το σύστημα θα εμφανίσει το κοντινότερο κατάστημα Rite Aid με τους ειδικούς κάδους απόρριψης φαρμάκων. Η υπηρεσία προσφέρεται σε περισσότερα από 550 φαρμακεία Rite Aid σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

«Αναζητούμε συνεχώς νέους επιπλέον τρόπους προκειμένου να συμμετέχουμε στη μάχη κατά της κατάχρησης και κακής χρήσης των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, φαινόμενα που πλήττουν πολλές κοινότητες στη χώρα», δήλωσε σχετικά ο Bryan Everett, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Rite Aid.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, σχεδόν στο σύνολο των φαρμακείων, υπάρχουν ειδικοί κάδοι (περιέκτες) απόρριψης χρησιμοποιούμενων φαρμάκων που παραδόθηκαν από το ΙΦΕΤ, το οποίο έχει αναλάβει όλο το σύστημα συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής φύλαξης, διαχείρισης και καταστροφής οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσεως, καθώς και την ευθύνη για την ορθολογική καταστροφή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου