Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα φαρμακεία της Μαγνησίας πνίγονται στη λάσπη

6/9/2023 10:13:28 μμ
Δραματικές οι περιγραφές του Κ. Ματσιόλη στο f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανείπωτη είναι η καταστροφή που έχει υποστεί η Μαγνησία από τη φονική κακοκαιρία «Daniel», με τον απολογισμό να μην μπορεί ακόμα να καταγραφεί, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονταν. Δυστυχώς εκτός από τη Μαγνησία, σε κατάσταση ανάγκης τίθενται σήμερα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Για ακραίες και τραγικές συνθήκες» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας Κωνσταντίνος Ματσιόλης, μιλώντας στο f.daily το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου, ο οποίος περιγράφει μια δραματική κατάσταση, με τις λάσπες να μπαίνουν «σαν ορδές» μέσα στο φαρμακείο και τα νερά να φτάνουν τους 10 πόντους, ενώ ο ίδιος καθαρίζει ξανά και ξανά και παλεύει να σώσει την περιουσία του. Τόνισε ότι τα περισσότερα φαρμακεία, εφημερεύοντα και μη, δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσουν, ούτε και τα γραφεία του Συλλόγου.

Εξάλλου, όπως τόνισε, δεν λειτουργούσαν ούτε δημόσιες υπηρεσίες, με απόφαση της κυβέρνησης. Δυστυχώς δεν είχε ακόμα συγκεκριμένες πληροφορίες για το πόσοι έχουν υποστεί ζημιές και για το μέγεθος της καταστροφής για τα φαρμακεία, καθώς είχε διακοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο από την προηγούμενη ημέρα. Φαρμακοποιοί αλλά και ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απ. Βαλτάς έχουν επικοινωνήσει μαζί του για να προσφέρουν βοήθεια, ωστόσο ακόμα ο Κ. Ματσιόλης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις ανάγκες. Ο Απ. Βαλτάς πρότεινε την παράταση στην υποβολή συνταγών για τους πληγέντες, που είναι μια σημαντική βοήθεια, όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας, αλλά πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν και άλλα να γίνουν.

Όλα τα φαρμακεία θα κλείσουν σήμερα στις 18:00 σε Τρίκαλα, Μαγνησία, Καρδίτσα και Σποράδες

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Φ.Σ. Τρικάλων, τα φαρμακεία είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν το μεσημέρι στις 13:30-14:00 περίπου, μετά το πέρας του υποχρεωτικού ωραρίου που είναι δηλωμένο από το Σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση όμως όλα τα φαρμακεία, διευρυμένα και μη, υποχρεωτικά έκλεισαν στις 18:00. Αυτό προκύπτει από τη απόφαση να κηρυχθούν σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι περιφέρειες Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων που σημαίνει ότι λειτούργησαν κατ' εξαίρεση τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και τα πρατήρια καυσίμων μέχρι τις 18:00 για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση