Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα φαρμακεία έπαψαν να είναι προσοδοφόρα

7/6/2023 8:44:47 μμ
Αυτό και οι ελλείψεις φαρμάκων οδηγεί τους Γερμανούς φαρμακοποιούς σε απεργιακές κινητοποιήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με απεργία διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί της Γερμανίας για τα προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων, τη γραφειοκρατική επιβάρυνση και τη μείωση του κέρδους, η οποία οδηγεί σε συρρίκνωση του αριθμού των φαρμακείων της χώρας. Η Ομοσπονδία Γερμανικών Φαρμακευτικών Συλλόγων (ABDA) αποφάσισε ότι τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά στις 14 Ιουνίου (εκτός από τα εφημερεύοντα) κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδράνεια όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων και τα ασφαλιστικά ταμεία για «μανία λιτότητας» στην προμήθεια φαρμάκων. 

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το 2022 έκλεισαν 293 φαρμακεία και ο συνολικός αριθμός τους σήμερα ανέρχεται σε 17.939. Το 2021 αντιστοιχούσαν 23 φαρμακεία σε 100.000 κατοίκους, κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ενδεικτικά την «καταστροφική» κατάσταση στα παιδικά αντιβιοτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, ενώ προειδοποιούν και για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, το οποίο εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί μελλοντικά σε «πολύ σοβαρό». Πολλοί φαρμακοποιοί αναζητούν διάδοχο για να αναλάβει το φαρμακείο τους μετά τη συνταξιοδότησή τους, αλλά δυσκολεύονται, καθώς το επάγγελμα δεν θεωρείται πλέον τόσο προσοδοφόρο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία, ο ΠΦΣ και ο ΕΟΦ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες






Σχετικά άρθρα

Αλ. Τσαπέκος: Καλεί την πολιτεία να στηρίξει τα μικρομεσαία φαρμακεία
Διότι κινδυνεύουν με «λουκέτο» ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές
ΤΕΑΥΦΕ: Από 1η Δεκέμβρη υποχρεωτική η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του
Για την υποβολή των ασφαλιστικών εισφορών
Φ.Σ. Λάρισας: Συμμετοχή σε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη
Στην κεντρική πλατεία της πόλης