Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα φαρμακεία δεν αποτελούν μέλη των Επιμελητηρίων

4/12/2017 10:23:38 πμ
Ανακοίνωση του ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί δεν υποχρεούνται να είναι μέλη των Επιμελητηρίων, "εξαιρούμενοι ρητώς της υποχρέωσης εγγραφής τους" ενημερώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.), με αφορμή την ένταξη φαρμακοποιών στους εκλογικούς καταλόγους των Εμπορικών Επιμελητηρίων. 


Στην ανακοίνωσή του αναφέρει μάλιστα και το σχετικό χωρίο του νόμου 3601/1928 (παρ. 3 του άρθρου 4), το οποίο το ορίζει: "3) Φαρμακοποιοί διευθυνταί νομίμως λειτουργούντων φαρμακεμπορείων. Από της ισχύος του παρόντος Νόμου τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου δεν δύνανται να ώσι μέλη των Εμπορικών Επιμελητηρίων, απαλλασσόμενα πάσης προς ταύτα υποχρεώσεώς των, πλην εάν μέλος τι ζητήση το αντίθετον οικεία βουλήσει δι' εαυτό".


Ο Σύλλογος τονίζει επίσης ότι η εγγραφή των εταιρειών εκμεταλλεύσεως φαρμακείων στο Γ.Ε.ΜΗ επουδενί συνιστά ή συνεπάγεται εγγραφή τους στα Επιμελητήρια και εξηγεί αναλυτικά:


"Τα ανωτέρω έχουν άλλωστε γίνει δεκτά από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Γενική Διεύθυνση Αγοράς, Διεύθυνση Εταιρειών και Γ.Ε.ΜΗ, Τμήμα Θεσμικών Ρυθμίσεων και Γ.Ε.ΜΗ, δυνάμει του υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 137275 (Σχετ. 135968/28.12.15, 135664/28.12.15)/30.12.2015 εγγράφου της, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Το γεγονός ότι βάσει της διάταξης του άρθρου 4 του ν. 3601/1928 (ΦΕΚ 119 Α') οι φαρμακοποιοί εξαιρούνται από την υποχρέωση εγγραφής τους στα Επιμελητήρια, δεν τους αφαιρεί την εμπορική τους ιδιότητα. Σημειωτέον δε ότι η εν λόγω εξαίρεση εξακολουθεί να ισχύει. Είναι όμως σημαντικό να διαχωριστεί η έννοια του Γενικού Εμπορικού Μητρώου του ν. 3419/2005, το οποίο είναι το κεντρικό μητρώο εμπορικής δημοσιότητας της χώρας και τηρείται από τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ των Επιμελητηρίων, από τα επιμέρους επιμελητηριακά μητρώα, τα οποία τηρούνται από κάθε Επιμελητήριο βάσει των διατάξεων του ν. 2081/1992."


Ο Π.Φ.Σ. προσθέτει ότι τα ίδια αναφέρονται και στην Εγκύκλιο του Εποπτικού Συμβουλίου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, η οποία κοινοποιείται και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: "αποφεύγοντας ωστόσο το βήμα της εγγραφής στο Επιμελητήριο, δεδομένου ότι τα φαρμακεία είτε είναι ατομικές επιχειρήσεις είτε εταιρείες δεν οφείλουν να εγγράφονται στο μητρώο του Επιμελητηρίου, σύμφωνα με το ν. 3601/1928 και το ν. 5607/1932, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να πράξει διαφορετικά".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced
Το προληπτικό πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία απαντά το υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi