Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα "διευρυμένα" φαρμακεία πρέπει να ετοιμάσουν τις δηλώσεις για το ωράριο

9/1/2019 10:20:09 πμ
Για το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος 2019
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, δηλ. έως τις 31/01/2019, θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί να υποβάλλουν δηλώσεις για το διευρυμένο ωράριο που θα ακολουθήσουν το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.


Σύμφωνα με το Ν. 4558/2018 (ΦΕΚ Α΄ 140/01.8.2018), όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να λειτουργήσουν το φαρμακείο τους πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου, πρέπει να το δηλώνουν ανά δίμηνο στο σύλλογο και στον αντίστοιχο περιφερειάρχη, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την έναρξη του διμήνου.


Συνεπώς για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου πρέπει οι δηλώσεις να γίνουν το αργότερο έως τις 31/01/2019. Αντιστοίχως για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο οι αιτήσεις διευρυμένου ωραρίου πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως την 1η Απριλίου 2019.


Οι δηλώσεις μπορούν να γίνουν με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλάπάντοτε εγγράφως, όπως τονίζεται στο ΦΕΚ.


Ειδικά για το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ), οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας του Συλλόγου https://www.fsa-platforma.gr/fsa. Παρακαλούνται δε οι ενδιαφερόμενοι να επιλέγουν έναν τρόπο υποβολής (όχι και μέσω πλατφόρμας και με φαξ), με προτίμηση την πλατφόρμα, από την οποία θα λαμβάνουν άμεσα επιβεβαίωση και το μοναδικό αριθμό υποβολής.


Υπενθυμίζεται ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τυχόν αλλαγές στις αιτήσεις, αν έχει εκπνεύσει η προθεσμία.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ ορίζει ως υποχρεωτική την τήρηση του διευρυμένου ωραρίου, εφόσον υποβληθεί η σχετική αίτηση και μάλιστα επιβάλλονται πρόστιμα έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση λειτουργίας φαρμακείου πέραν των δηλωθέντων χρονικών ορίων, αλλά και κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης του δηλωθέντος ωραρίου (π.χ. απαγόρευση διευρυμένου ωραρίου για 6 μήνες κ.ά.).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης