Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα "διευρυμένα" φαρμακεία πρέπει να ετοιμάσουν τις δηλώσεις για το ωράριο

9/1/2019 10:20:09 πμ
Για το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος 2019
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, δηλ. έως τις 31/01/2019, θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί να υποβάλλουν δηλώσεις για το διευρυμένο ωράριο που θα ακολουθήσουν το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.


Σύμφωνα με το Ν. 4558/2018 (ΦΕΚ Α΄ 140/01.8.2018), όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να λειτουργήσουν το φαρμακείο τους πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου, πρέπει να το δηλώνουν ανά δίμηνο στο σύλλογο και στον αντίστοιχο περιφερειάρχη, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την έναρξη του διμήνου.


Συνεπώς για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου πρέπει οι δηλώσεις να γίνουν το αργότερο έως τις 31/01/2019. Αντιστοίχως για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο οι αιτήσεις διευρυμένου ωραρίου πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως την 1η Απριλίου 2019.


Οι δηλώσεις μπορούν να γίνουν με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλάπάντοτε εγγράφως, όπως τονίζεται στο ΦΕΚ.


Ειδικά για το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ), οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας του Συλλόγου https://www.fsa-platforma.gr/fsa. Παρακαλούνται δε οι ενδιαφερόμενοι να επιλέγουν έναν τρόπο υποβολής (όχι και μέσω πλατφόρμας και με φαξ), με προτίμηση την πλατφόρμα, από την οποία θα λαμβάνουν άμεσα επιβεβαίωση και το μοναδικό αριθμό υποβολής.


Υπενθυμίζεται ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τυχόν αλλαγές στις αιτήσεις, αν έχει εκπνεύσει η προθεσμία.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΦΕΚ ορίζει ως υποχρεωτική την τήρηση του διευρυμένου ωραρίου, εφόσον υποβληθεί η σχετική αίτηση και μάλιστα επιβάλλονται πρόστιμα έως 3.000 ευρώ σε περίπτωση λειτουργίας φαρμακείου πέραν των δηλωθέντων χρονικών ορίων, αλλά και κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης του δηλωθέντος ωραρίου (π.χ. απαγόρευση διευρυμένου ωραρίου για 6 μήνες κ.ά.).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ
Τις προτείνει η FIP προς κυβερνήσεις, κοινό και επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

Αλματώδης ανάπτυξη στα online φαρμακεία της Ευρώπης
Προειδοποιήσεις απευθύνει όμως ο αντιπρόεδρος του τμήματος Consumer Health της IQVIA
Απλήρωτες οι συνταγές Μαΐου για το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Ο ΠΦΣ ζητά εξηγήσεις από την Ειρ. Αγαπηδάκη
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΠΦΣ με λίγες διαφορές στη σύνθεση
Πρόεδρος παραμένει ο Απόστολος Βαλτάς
Φ.Σ. Πέλλας: Νέες οθόνες προβολής εφημεριών στα φαρμακεία του νομού
Στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία ITEQ