Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τα βιολογικά & βιο-ομοειδή προϊόντα και ο ρόλος τους στην Ελλάδα

20/9/2019 11:34:07 πμ
Mοναδικό one-day event από το Health Daily και την Boussias Communications στις 24/9
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Health Daily και η Boussias Communications διοργανώνουν το μοναδικό one-day event για τα Biosimilars με τίτλο: "Τα βιολογικά & βιο-ομοειδή προϊόντα και ο ρόλος τους στην Ελλάδα".

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, διοργανώνεται για 2η χρονιά και εστιάζει στις πολιτικές των κανονιστικών, αποζημιωτικών, νομικών πλαισίων που άπτονται της πρόσβασης στα βιολογικά όμοια προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη αγορά και τις πολιτικές που ακολουθούν οι Έλληνες διαμορφωτές πολιτικής για την αύξηση της πρόσβασης και της χρήσης βιο-ομοειδών προϊόντων. 

Η πρόσβαση των ασθενών σε ασφαλείς, αποτελεσματικές και καινοτόμες θεραπείες αλλά και η εξοικονόμηση πόρων αποτελεί σημαντικό στόχο για όλα τα συστήματα υγείας. Καθώς αυξάνεται η διαθεσιμότητα και η χρήση των βιο-ομοειδών φαρμάκων τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα να μειωθεί το συνολικό κόστος της δημόσιας φαρμακευτικής περίθαλψης και να αυξηθεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. Ωστόσο, η αύξηση αυτή εξαρτάται, εν μέρει, από τις αποφάσεις των εμπλεκομένων μερών σχετικά με την παροχή,  πληρωμή ή και την ασφαλή χρήση των προϊόντων αυτών. Η συνεχιζόμενη συνεργασία των ενδιαφερομένων μερών, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, η ανασκόπηση της τρέχουσας και νέας κυβερνητικής  πολιτικής απαιτούνται για τη βελτιστοποίηση της απορρόφησης βιολογικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των βιο-ομοειδών. Παρά τα πιθανά οφέλη των βιο-ομοειδών, ορισμένοι παράγοντες μπορούν να περιορίσουν την πρόσληψή τους. 

Το συνέδριο στοχεύει να διερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση βιολογικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των βιο- ομοειδών, στην Ελλάδα. Αφού προσδιορίσει τα εμπόδια, οι διαδικασίες θα επικεντρωθούν σε συζητήσεις πολιτικής και στρατηγικής για την αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων.

Οι στόχοι του συνεδρίου:

  • καθορισμός βασικών ζητημάτων και προκλήσεων στην αγορά για βιολογικά προϊόντα και βιο-ομοειδή
  • προσδιορισμός του ρόλου και της ευθύνης των επαγγελματιών υγείας, των υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής, των φαρμακευτικών εταιρειών, των πληρωτών σχετικά με τα βιολογικά και βιολογικά ανάλογα φάρμακα και
  • εντοπισμός δράσεων ή πολιτικών που μπορούν να αναλάβουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για τη βελτιστοποίηση της ασφαλούς και αποδοτικής χρήσης των βιολογικών και των βιο-ομοειδών.
Ιστοσελίδα του συνεδρίου: http://www.biosimilarsconference.gr
Για περισσότερες πληροφορίες: Νέλλη Καψή, tel: +30 210 6617 777 (ext. 281), +30 6977731311, e-mail: nellykapsi@yahoo.com 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα «σημεία προσοχής» στην Υγεία για το 2024 καταγράφει η Ένωση
Από τους φαρμακοποιούς Περικλή Δασκαλάκη και Γιάννη Τσακριό






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα