Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Τα βερίκοκα είναι το καλύτερο σνακ

8/6/2017 11:52:17 πμ
Φρούτα με μεγάλη θρεπτική αξία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αυτή την εποχή βρίσκονται σε αφθονία και είναι ιδιαίτερα γευστικά. Εκτός από αυτό αποτελούν μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές γιατί είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά, έχουν λίγες θερμίδες και μεγάλη συγκέντρωση φυτικών ινών.

Τα βερίκοκα είναι γευστικά, έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό και είναι πλούσια σε απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για μία υγιή, ισορροπημένη διατροφή. Τα 100 γρ. περιέχουν μόλις 50 θερμίδες, έτσι είναι μια επιλογή χαμηλών θερμίδων που μας χορταίνει και μας ευχαριστεί.


Τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία βελτιώνει την όραση, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την αναπαραγωγή και βοηθά στην υγεία του δέρματος, των δοντιών και των οστών.

Το κάλιο που βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στα βερίκοκα είναι απαραίτητος ηλεκτρολύτης που βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, στην ανάπτυξη των μυών και στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του στομάχου. Η καθημερινή πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας καλίου προλαμβάνει το εγκεφαλικό επεισόδιο και διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.


Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, που πέρα από την καλή λειτουργία του εντέρου, συμβάλουν στον έλεγχο του επιπέδου της γλυκόζης και της χοληστερίνης στο αίμα.


Η συνολική αντιοξειδωτική αξία των βερίκοκων είναι 1.115 μονάδες ανά 100 γρ και προέρχεται από αντιοξειδωτικές φλαβονοειδείς πολυφαινόλες, όπως η λουτείνη, η ζεαξανθίνη και η βήτα κρυπτοξανθίνη, που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για τη γήρανση της επιδερμίδας και προκαλούν διάφορες μορφές καρκίνου καθώς και άλλες ασθένειες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Παράγουμε διαρκώς αξία για τους συνεργάτες μας», αναφέρει η εταιρεία
Χάρη στα φάρμακα GLP-1 που σημειώνουν ιστορικά υψηλές πωλήσεις






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους