Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν να στηρίξουν τον ΕΟΠΥΥ

14/2/2013
Δραματική εικόνα αναφέρουν οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ένα πολύ σοβαρό, δομικό και συστημικό πρόβλημα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αναδεικνύουν οι δηλώσεις των διοικητών του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Γεωργίας Κωτίδου στο vima.gr σχετικά με τη δυνατότητα των ασφαλιστικών ταμείων να χρηματοδοτούν τους κλάδους υγείας και σύνταξης.

 

Τόσο ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος όσο και η Γεωργία Κωτίδου δηλώνουν ότι η εισροή πόρων από τα ταμεία τους προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν είναι καθόλου απρόσκοπτη, καθώς και οι δύο επιλέγουν να χρηματοδοτούνται επαρκώς οι συντάξεις των ασφαλισμένων και μόνον δευτερευόντως η περίθαλψή τους. «Μεταξύ σύνταξης και περίθαλψης, διαλέγω να καταβάλω κανονικά τις συντάξεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΙΚΑ.

 

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πολύ απλά ότι οι εναπομείνασες ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων δεν είναι σε θέση να καλύψουν ταυτόχρονα τις συντάξεις και την περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ...

 

Αυτό σημαίνει, με τη σειρά του, ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασφαλισμένων, δηλαδή των συνταξιούχων και των εργαζομένων της χώρας.

 

Με δεδομένη τη διαρκή μείωση των χρηματοδοτικών ροών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της αυξανόμενης ανεργίας και της συνακόλουθης μείωσης του όγκου των εισφορών οι οποίες φθάνουν στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και εξαιτίας της αυξανόμενης εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης» εργασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται, αν δεν έχουν οδηγηθεί ήδη εκτός στόχων, απομακρύνονται ολοένα και εκ των πραγμάτων από την αποστολή τους, ενώ ο ΕΟΠΥΥ απειλείται έτσι με οριστική κατάρρευση.

 

Την τελευταία φορά, όχι πολύ βαθιά στο παρελθόν, που πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, οι ιθύνοντες έκαναν λόγο για επίτευξη βιωσιμότητας για τα ασφαλιστικά ταμεία, τουλάχιστον για μία εικοσαετία από τότε...

 

Πηγή: ygeia360.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή