Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα αντιβιοτικά σε βρέφη συνδέονται με εμφάνιση άσθματος

14/6/2007
Ήπια αντιβιοτικά πιθανόν να αποτελούν καλύτερη επιλογή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ή
πια αντιβιοτικά τα οποία δεν εξολοθρεύουν ζωτικής σημασίας βακτήρια που έχουν φυσική παρουσία εντός του οργανισμού είναι πιθανόν να αποτελούν καλύτερη επιλογή για χορήγηση στις μικρές ηλικίες σε σύγκριση με τις πιο ισχυρές αντιβιοτικές θεραπείες. 

Τα αντιβιοτικά σε βρέφη συνδέονται με εμφάνιση άσθματος

Τα βρέφη στα οποία χορηγούνται αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση μικροβιακών λοιμώξεων αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος προτού συμπληρώσουν τα επτά έτη τους. Οπως αναφέρουν καναδοί ερευνητές στο έντυπο Chest, ανακάλυψαν ύστερα από μελέτη ιατρικών αρχείων περισσοτέρων από 13.000 παιδιών που συμμετείχαν σε πρόγραμμα υγείας της καναδικής κυβέρνησης ότι όσα παιδιά είχαν λάβει περισσότερους από τέσσερις κύκλους αντιβιοτικής θεραπείας πριν από τα πρώτα γενέθλια τους αντιμετώπιζαν αυξημένες κατά 46% πιθανότητες να διαγνωσθούν με άσθμα. Παράλληλα αυξημένος κίνδυνος άσθματος εμφανίστηκε και σε παιδιά που είχαν λάβει αντιβακτηριδιακα φάρμακα «ευρέος φάσματος». Συμφωνά με τους ερευνητές, ήπια αντιβιοτικά τα οποία δεν εξολοθρεύουν ζωτικής σημασίας βακτήρια που έχουν φυσική παρουσία εντός του οργανισμού είναι πιθανόν να αποτελούν καλύτερη επιλογή για χορήγηση στις μικρές ηλικίες σε σύγκριση με τις πιο ισχυρές αντιβιοτικές θεραπείες. 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η σεμαγλουτίδη per os θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ
Παρουσιάστηκαν στο 34ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο






Σχετικά άρθρα

Τα Δ.Σ. των Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Χανίων συγκροτήθηκαν σε σώμα
Με τους τρεις προέδρους να διατηρούν τις θέσεις τους
Φαρμακεία: 5 υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ενημέρωση από τον ΠΦΣ
Ερημώνουν τα χωριά της Γαλλίας από φαρμακεία
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών
Αυξήθηκαν οι φαρμακοποιοί αλλά μειώθηκαν τα φαρμακεία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024