Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα 30 χιλιάδες συστατικά των καλλυντικών σε ευρωπαϊκή βάση δεδομένων

19/2/2023 8:48:36 μμ
Είναι ανοικτή για το κοινό το οποίο μπορεί να ενημερώνεται άμεσα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Cosmetics Europe παρουσίασε στις Βρυξέλλες την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων συστατικών, COSMILE Europe, η οποία βοηθά τους Ευρωπαίους πολίτες να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για τα συστατικά των καλλυντικών.

Επί του παρόντος, διατίθεται σε 14 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, και παρέχει πληροφορίες για σχεδόν 30.000 συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά. Περιλαμβάνει πληροφορίες για τις ιδιότητες των συστατικών, τη λειτουργία τους, εάν είναι ανθρωπογενή ή/και φυσικής προέλευσης και σε ποιους τύπους προϊόντων μπορούν να βρεθούν.

Ο Γενικός Διευθυντής της Cosmetics Europe John Chave δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Καλλυντικών και Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας θέλει να προσφέρει στους Ευρωπαίους πολίτες έναν απλό τρόπο πρόσβασης σε αξιόπιστες, επαληθευμένες και επιστημονικά στηριγμένες πληροφορίες για τα συστατικά των καλλυντικών».

Ο κατάλογος των συστατικών στην ετικέτα ή στη συσκευασία των καλλυντικών και των προϊόντων προσωπικής φροντίδας χρησιμοποιεί τις ονομασίες INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient). Αυτές είναι συστηματικές ονομασίες για την αναγνώριση των συστατικών των καλλυντικών, οι οποίες χρησιμοποιούνται διεθνώς.

Οι πληροφορίες για τα συστατικά των καλλυντικών μπορούν να αναζητηθούν στην COSMILE Europe με βάση το κοινό όνομα του συστατικού ή την ονομασία INCI ή ανά ομάδα ουσιών ή τέλος, ανά τύπο προϊόντος.

Η πρωτοβουλία της Cosmetics Europe αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Cosmetic, Toiletry, Perfumery and Detergent Association (IKW), με τη Γαλλική Ομοσπονδία Fédération des Entreprises de la Beauté (FEBEA) και με την υποστήριξη τεχνολογικής ανάπτυξης της health&media GmbH.

Για αναζήτηση στη βάση δεδομένων συστατικών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση cosmileeurope.eu ή τη διεύθυνση του ΠΣΒΑΚ εδώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυξημένοι ήταν το 2023 οι έλεγχοι για απαγορευμένα χημικά συστατικά
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης