Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τ. Τερζής: Πλήρης επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά σε όλα τα φαρμακεία

8/5/2020 11:08:57 πμ
Οι τιμές των μασκών ανά τεμάχιο κυμαίνεται στο 1 ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πλήρης επάρκεια υπάρχει πλέον σε μάσκες και αντισηπτικά στα φαρμακεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Τάσο Τερζή.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισε πως οι πολίτες μπορούν να βρουν πλέον τα απαραίτητα υλικά για την ασφαλή τους κίνηση σε δημόσιους χώρους, με τιμές που επιστρέφουν σιγά σιγά σε εκείνες της προ-κορονοϊού εποχής. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η τιμή τους να φθάσει τα 0,20 λεπτά που ήταν πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Ο Τ. Τερζής διαβεβαίωσε ότι οι μάσκες πωλούνται πλέον προς 1 ευρώ, με τάση μείωσης της τιμής, ενώ υπάρχουν πλέον και υφασμάτινες που διατίθενται στα φαρμακεία. Ξεκαθάρισε πάντως ότι η απλή χειρουργική μάσκα θεωρείται η πιο ασφαλής αρκεί να γίνεται σωστή χρήση.

Όπως εξήγησε η ασφαλής διάρκεια μιας χειρουργικής μάσκας είναι 3-6 ώρες και μετά θα πρέπει να απορρίπτεται με ασφάλεια στον κάδο και όχι στην ανακύκλωση. Αν παρόλα αυτά ο πολίτης τη χρησιμοποιεί μόνο για λίγη ώρα μπορεί να την κρατήσει για μια ακόμη έξοδό του.

«Οι περισσότεροι πελάτες αγοράζουν συνήθως 5-10 τεμάχια και όχι κουτιά που περιέχουν 50 χειρουργικές μάσκες. Επομένως δεν υπάρχει κανένα θέμα να εμφανιστούν εκ νέου ελλείψεις στην αγορά», σημείωσε.

Ωστόσο, όπως κατέληξε ο κ. Τερζής, «το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι αποτελεσματικότερο μέτρο προστασίας, ακόμη και από τη χρήση μάσκας».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο