Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Συστράτευση για την τριπλή πανδημία ζητά ο ΙΣΑ

19/12/2022 8:09:05 μμ
Οι παιδιατρικές κλινικές έχουν κατακλυστεί από ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάγκη να υπάρχει εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας για τις μικροβιακές επιπλοκές που έπονται των ιογενών λοιμώξεων και βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση αυτή την εποχή αλλά και την ανάγκη να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών έναντι του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου, τονίστηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποίησε ο ΙΣΑ με αφορμή την τριπλή πανδημία, Covid-19, γρίπη και RSV λοίμωξης.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ για να ανταπεξέλθει σε τωρινές και μελλοντικές υγειονομικές απειλές. Όπως αναφέρθηκε, «η αξιοσημείωτη έξαρση των ιώσεων του αναπνευστικού αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην απουσία έκθεσης, σε ιογενείς λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας που δημιούργησε το λεγόμενο ανοσιακό χρέος, καθώς και στη μείωση των εμβολιασμών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις παιδιατρικές λοιμώξεις, καθώς οι παιδιατρικές κλινικές έχουν κατακλυστεί από ασθενείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξασφάλισε για τα μέλη του υποτροφία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Η ένωση καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα






Σχετικά άρθρα

Τα 12 νέα φάρμακα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ε.Ε.
Μετά από θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
588 φάρμακα κατά της παχυσαρκίας σε ανάπτυξη
Η κατηγορία εισέρχεται για 1η φορά στις πρώτες 10 ενδείξεις του R&D
Σε ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις η παραπληροφόρηση για τη στοματική υγεία
Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα στην Ελλάδα;
Επιστολή καμπανάκι από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία