Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση στερεί από τους ασθενείς τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

14/2/2022 8:04:28 μμ
Και έρχεται ενάντια στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών εντός της Ε.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ερώτηση κατέθεσαν οι τομεάρχες Υγείας Αν. Ξανθός και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης, καθώς και 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσφατη διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης, με την οποία απαγορεύτηκε η εισαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνουν στην ερώτηση οι βουλευτές, η φαρμακευτική κάνναβη είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη θεραπεία σειράς ασθενειών και ιατρικών καταστάσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα δημιούργησε για πρώτη φορά ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο στόχευε αφενός να διευκολύνει την πρόσβαση των ασθενών και αφετέρου να θεσμοθετηθεί η καλλιέργεια, διακίνηση και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

«Η ΝΔ, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, δεσμεύτηκε να αναπτύξει το θεσμικό πλαίσιο για τη φαρμακευτική κάνναβη. Μέχρι σήμερα όμως η εγχώρια παραγωγή σκευασμάτων στη χώρα μας δεν έχει αναπτυχθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παραγωγή τελικών προϊόντων από την εγχώρια αγορά. Έτσι η διάταξη για την απαγόρευση εισαγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ουσιαστικά απαγορεύει την πρόσβαση των ασθενών στην απαραίτητη θεραπεία τους, καθώς επίσης προσκρούει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και υπηρεσιών εντός την ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνουν οι βουλευτές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορούν τομείς όπως η φαρμακευτική φροντίδα και η ενσωμάτωση της ΑΙ στη φαρμακευτική πρακτική






Σχετικά άρθρα

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Εγκληματικός ο νέος ΕΚΠΥ για τα άτομα με διαβήτη
Ζητά την άμεση αλλαγή του σχετικού ΦΕΚ
Kavita Patel: Αναδυόμενες ευκαιρίες για τα συστήματα υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη
H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025
Ελλάδα: Το 15,6% των αξονικών είναι ακατάλληλες!
Εκστρατεία Ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Νέα λίστα με ελλειπτικά φάρμακα
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΟΦ