Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνταγές αντιβιοτικών: Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακοποιούς να τον ενημερώνουν όταν δεν τηρείται ο νόμος

19/11/2020 3:43:30 μμ
Διευκρινίσεις και για την εκτέλεση συνταγών χρονίως πασχόντων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους φαρμακοποιούς που εντοπίζουν περιστατικά χειρόγραφων συνταγών με αντιβιοτικά που δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες που έχει ορίσει με την εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας, να επικοινωνούν και να ενημερώνουν το Σύλλογο, ώστε αυτά να καταγράφονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αίτημα του Συλλόγου, το υπουργείο Υγείας απέστειλε νέο έγγραφο προς τις Διοικήσεις των ΥΠΕ, με το οποίο τους κοινοποιεί την εγκύκλιο με θέμα ≪Συνταγογράφηση αντιβιοτικών φαρμάκων από Ιατρούς ή Οδοντιάτρους≫ για τις περιπτώσεις που επιτρέπεται η χειρόγραφη

συνταγογράφηση των αντιβιοτικών.


Αναφορικά με την εκτέλεση συνταγών από δημόσιες δομές γενικά, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι για αυτές δεν απαιτείται πλέον να φέρουν σφραγίδα του νοσοκομείου (Κρατικού ή Πανεπιστημιακού ή Στρατιωτικού), σφραγίδα της Κλινικής ή των εξωτερικών

ιατρείων αυτών, καθώς και σφραγίδα της μονάδας υγείας του Π.Ε.Δ.Υ. (Κέντρου Υγείας, Περιφερειακού Ιατρείου κλπ.), που ήταν και αίτημα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.


Τέλος, ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι βάσει πρόσφατων εγκυκλίων του ΕΟΠΥΥ, οι ασθενείς που δικαιούνται επανέκδοση και εκτέλεση συνταγών για χρονίως πάσχοντες και οι συγγενείς α' και β'  βαθμού αυτών πρέπει να ταυτοποιήσουν την παρουσία τους στο φαρμακείο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και του ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι υπογράφουν την εκτέλεση της συνταγής. Όταν η παραλαβή πραγματοποιείται από τρίτο πρόσωπο, αυτό πρέπει και να συμπληρώσει τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας στο φύλλο εκτέλεσης ή/και στο έντυπο παραλαβής και στην Υπεύθυνη Δήλωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου