Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

Σύνοδος Υπουργών Υγείας για την αξία του φαρμακοποιού στην κοινωνία

19/9/2022 9:44:45 μμ
Θα τη διοργανώσει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ήρθε η ώρα το φαρμακείο να εξοπλιστεί πλήρως, ώστε να συνεισφέρει στις παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα συστήματα υγείας. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP), καθηγητής Ashok Soni από το βήμα του 80ού Παγκόσμιου Συνεδρίου Φαρμακείων και Φαρμακευτικών Επιστημών της FIP που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Σεβίλλη της Ισπανίας (18-21 Σεπτεμβρίου). Ο ίδιος (αναλαμβάνοντας μέρος της ομιλίας του προέδρου Dominique Jordan λόγω ασθενείας του δεύτερου), είπε ότι τώρα έχουμε τα απαραίτητα δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία, «τα οποία πρέπει να μοιραστούμε, να αναλογιστούμε και να χρησιμοποιήσουμε για το μετασχηματισμό του φαρμακείου».

Αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου αναπτυξιακή πορεία του επαγγέλματος λόγω της πανδημίας, ο πρόεδρος D. Jordan είπε ότι τα φαρμακεία διεύρυναν το πεδίο των δραστηριοτήτων τους για να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες, αποδεικνύοντας έτσι ότι «οι φαρμακοποιοί και τα φαρμακεία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος ενός συστήματος υγείας που λειτουργεί σωστά». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει η FIP, ότι ο εμβολιασμός στα φαρμακεία διατίθεται πλέον σε τουλάχιστον 40 χώρες και περιοχές του κόσμου και είναι 20 περισσότερες από το 2016.

Στην έναρξη του συνεδρίου ανακοινώθηκε επίσης πως η FIP θα διοργανώσει μια σύνοδο υπουργών Υγείας μέσα στο 2023, κατά την οποία θα παρουσιάσει δεδομένα για την επίδραση και την αλλαγή που φέρουν στην υγεία οι φαρμακοποιοί από τρία βασικά πεδία δραστηριότητάς τους και στις 6 περιοχές του Π.Ο.Υ. 
Κλείνοντας την εναρκτήρια ομιλία, ο Ashok Soni είπε: «Για να γίνει πραγματικότητα η καθολική κάλυψη υγείας, πρέπει να επιταχυνθεί η ανάπτυξη βασικών υπηρεσιών υγείας στα φαρμακεία». Κάλεσε δε τους φαρμακοποιούς σε όλον τον κόσμο να ετοιμάσουν πιο οργανωμένα σχέδια για τη διαχείριση κρίσεων και προβλημάτων υγείας.

Paul Sinclair: Ο νέος πρόεδρος της FIP αναλαμβάνει από 23/9

Η FIP ανακοινώνει επίσης ότι εξελέγη νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Αυστραλός φαρμακοποιός Paul Sinclair. Είναι πρώην ιδιοκτήτης φαρμακείου, έχει υπηρετήσει στη FIP για αρκετά χρόνια, όπως ως πρόεδρος του Τμήματος Κοινοτικών Φαρμακείων (2014-2018) και πρόεδρος του Συμβουλίου Φαρμακευτικής Πρακτικής από το 2018. Έχει αναλάβει επίσης σημαντικές θέσεις σε αυστραλιανούς φαρμακευτικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και του Pharmacy Guild of Australia, σε διοικήσεις ΜΚΟ, ενώ έχει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας τόσο ως σύμβουλος όσο και ως δήμαρχος του Δημοτικού Συμβουλίου του Campbelltown. Ο P. Sinclair δήλωσε: «Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να αξιοποιήσουμε τις επιτυχίες μας τα τελευταία δύο χρόνια για να κάνουμε τη FIP έναν ακόμη ισχυρότερο οργανισμό που να εκπροσωπεί ακόμα καλύτερα τα μέλη του», είπε. Δεσμεύτηκε δε ότι ως πρόεδρος της FIP θα υποστηρίξει το επάγγελμα του φαρμακοποιού «σε όλες του τις μορφές».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα προς τις κυβερνήσεις να αναθεωρηθεί η νομοθεσία
Απόφαση του ΠΟΥ ανοίγει το δρόμο για το σωτήριο εμβολιασμό περισσότερων παιδιών στον κόσμο


Σχετικά άρθρα

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δέχεστε κλήσεις από υποψηφίους των προσεχών εκλογών
Αν δεν το δηλώσετε, σύμφωνα με τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Έως το τέλος του χρόνου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα για την πανδημία
Τις διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία καταγράφει ο ΠΦΣ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
ΠΦΣ: Η εγγραφή των φαρμακείων στο ΓΕΜΗ δεν συνεπάγεται εγγραφή στα Επιμελητήρια
Αναφέρεται σε επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης