Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνεργασία του CDI με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

6/12/2022 10:13:21 μμ
Για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των fake news στην υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε συμφωνία συνεργασίας με το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Η νέα συμφωνία, η οποία εντάσσεται στη σταθερή επένδυση του CDI στη συνεργασία με εταίρους από την ακαδημαϊκή κοινότητα, έχει ξεχωριστή σημασία καθώς εστιάζει σε ένα εξαιρετικά επίκαιρο πεδίο, αυτό της Επαλήθευσης Γεγονότων (Fact Checking) γύρω από την υγεία. 

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα αναδυόμενο πεδίο έρευνας γύρω από τη διακίνηση κατασκευασμένων, ψευδών ειδήσεων (fake news) και παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο που δυσχεραίνουν ή απειλούν την ικανότητα ιατρών και ασθενών να λαμβάνουν αποφάσεις, αλλά και των παρόχων υγειονομικών υπηρεσιών να εκτελούν πρωτόκολλα και πολιτικές υγείας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το έργο θα αναπτύξει μια συλλογή ευφυών ψηφιακών εργαλείων, τα οποία υπόσχονται να μετρούν την πιστότητα των πληροφοριών και των πηγών τους στο διαδίκτυο, αλλά και να παρέχουν αντίστοιχες, έγκυρες πληροφορίες ως «αντίδοτο» στην παραπληροφόρηση. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να ενισχυθεί η κατανόηση εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων χρηστών των πληροφοριών για θέματα υγείας, η καλύτερη ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών γύρω από την υγεία τους και τελικά η ενδυνάμωσή τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών