Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνεργασία MSD και Ινστιτούτου για τη Βιολογία των Συστημάτων

18/5/2020 2:25:43 μμ
Για τη διερεύνηση των μοριακών μηχανισμών της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η MSD και το Institute for Systems Biology ανακοίνωσαν μια νέα μεταξύ τους ερευνητική συνεργασία με στόχο τη διερεύνηση και τον καθορισμό των μοριακών μηχανισμών της λοίμωξης της νόσου COVID-19 και τον προσδιορισμό στόχων για φάρμακα και εμβόλια.

Η MSD έχει επίσης συνάψει συμφωνία με την Biomedical Advanced Research and Development Authority, υγειονομική αρχή που υπάγεται στο αμερικανικό υπουργείο Υγείας, για να παράσχει χρηματική υποστήριξη για την ενίσχυση του ερευνητικού της έργου. Τα ευρήματα που θα προκύψουν από τη μελέτη θα δημοσιοποιηθούν στην παγκόσμια επιστημονική και βιοϊατρική κοινότητα.

«Η έρευνα αυτή ξεκίνησε λόγω της επείγουσας ανάγκης να κατανοήσουμε καλύτερα τη νόσο COVID-19», ανέφερε ο Δρ. Jim Heath, πρόεδρος του ISB. «Αξιοποιώντας στο έπακρο τις βιολογικές δυνατότητες των συστημάτων μας, ευελπιστούμε να αποκτήσουμε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη μοριακή βάση των εξαιρετικά αντικρουόμενων κλινικών εκβάσεων που παρατηρήθηκαν στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2».

Οι επιστήμονες θα αναλύσουν δείγματα αίματος και ρινικά επιχρίσματα από ασθενείς του Σουηδικoύ Ιατρικού Κέντρου που νοσούν από τον ιό SARS-CoV-2 σε διάφορα στάδια της νόσου (αρχική εκδήλωση, οξεία νόσηση, ανάρρωση). Τα δείγματα αίματος θα εξεταστούν με πρωτεωμικές, μεταβολομικές, μεταγραφωματικές και γενετικές τεχνικές για την αξιολόγηση της επίπτωσης της λοίμωξης σε διάφορα ανθρώπινα όργανα, καθώς και για τον προσδιορισμό πιθανών βιοδεικτών για την πρόβλεψη του κινδύνου σοβαρής νόσησης.

Οι γνώσεις που θα αντληθούν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν για το σχεδιασμό ενός πιθανού εμβολίου και μιας θεραπείας αντισωμάτων. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος