Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Συνενώσεις και υπηρεσίες: οι τάσεις στην αγορά του φαρμακείου των ΗΠΑ

27/4/2023 3:28:35 μμ
Σύμφωνα με τον Douglas Hoey, CEO του αμερικανικού Εθνικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακείων (NCPA)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Τα ανεξάρτητα κοινοτικά φαρμακεία είναι αυτά που προσφέρουν το καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών και φροντίδας, όσο όμως παραμένουν πλήρως ανεξάρτητα αποτελούν εύκολο στόχο των μεγάλων ανταγωνιστών τους, τις αλυσίδες φαρμακείων». Αυτό αναφέρει ο Douglas Hoey, εκπρόσωπος του Εθνικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακείων των ΗΠΑ (NCPA) σε podcast του Pharmacy Times, ο οποίος κρίνει πως η καλύτερη λύση είναι να συνενωθούν σε δίκτυα φαρμακείων.

Η συμμετοχή στα δίκτυα προτείνεται από τον ειδικό και με το δεδομένο ότι η πρόσφατη τάση στην αγορά του φαρμακείου στις ΗΠΑ είναι οι μεγάλες εταιρείεςαλυσίδες φαρμακείων να παίρνουν στον έλεγχό τους μικρές κλινικές ΠΦΥ, με απώτερο στόχο να «συνοδεύουν» τον ασθενή σε όλη του την πορεία, από τη διάγνωση μιας νόσου έως τη χορήγηση του φαρμάκου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις πρόσφατες εξαγορές της CVS, της Wallgreens και της Amazon. Επίσης εξαγοράζουν εταιρείες υπηρεσιών τηλε-υγείας, μέσω των οποίων ο ασθενής παραλαμβάνει το φάρμακό του κατΆ οίκον, αφού έχει πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τον φαρμακοποιό.

Ο Douglas Hoey, αναλύοντας τις τάσεις της αγοράς του φαρμακείου στο παρόν και στο άμεσο μέλλον, αναφέρθηκε και στο «μεγαλύτερο θετικό αποτέλεσμα που είχε η πανδημία», το οποίο είναι ότι έγινε αντιληπτό στο κοινό πόσες κλινικές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν οι φαρμακοποιοί (εμβολιασμοί, point-of-care testing κτλ.). Η φαρμακευτική πρακτική ούτως ή άλλως όδευε προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο ίδιος, αλλά επιταχύνθηκε σημαντικά λόγω της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ανεξάρτητων φαρμακοποιών σήμερα είναι η καλή σχέση που έχουν με τους καταναλωτές-ασθενείς και αυτήν πρέπει να την αξιοποιήσουν και να ζητήσουν από τους πελάτες τους να στηρίξουν τις υπηρεσίες που τους προσφέρει το φαρμακείο της γειτονιάς τους προς όφελος και των δύο μερών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας