Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνεχίζουν ανενόχλητοι οι απατεώνες που κτυπούν φαρμακεία

29/3/2022 12:10:13 πμ
Πολλά τα κρούσματα και στην Κρήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παρά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα σε όλη την επικράτεια, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να δέχονται τηλεφωνήματα από επιτήδειους με σκοπό την εξαπάτηση.

Την Τετάρτη, φαρμακείο στα Χανιά δέχτηκε τέτοια κλήση από κάποιον που συστήθηκε ως αστυνομικός και παρήγγειλε διάφορα είδη αξίας άνω των 200 ευρώ και όταν τα πράγματα ήταν έτοιμα, ο φαρμακοποιός ειδοποίησε τον «πελάτη» ότι μπορεί να τα παραλάβει. Τότε εκείνος του ζήτησε έναν αριθμό λογαριασμού για να του βάλει εκεί τα χρήματα… Όμως όταν του προτάθηκε από τον φαρμακοποιό να αποσταλεί η παραγγελία με υπάλληλο του φαρμακείου τότε του έκλεισε το τηλέφωνο. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλη Κατσαράκη, «η κομπίνα είναι συγκεκριμένη, παίρνουν τηλέφωνο και προσποιούνται τα Σώματα Ασφαλείας και ζητούν είδη προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά. Παλαιότερα ζητούσαν πιεσόμετρα. Κάνουν και κάποιες ερωτήσεις για τα προϊόντα, για να μην υποψιαστεί κάτι ο φαρμακοποιός. Και μετά επιθυμούν να τον πληρώσουν σε λογαριασμό τραπέζης και του ζητούν το IBAN και άλλα στοιχεία λογαριασμού όπως κωδικούς. Αν κάποιος είναι απρόσεκτος και δώσει τους κωδικούς του, παίρνουν χρήματα», σημείωσε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο