Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνεδριάζει ο ΠΦΣ για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία

16/1/2024 3:35:13 πμ
Καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις από τους ιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επί τάπητος για συζήτηση τίθεται η διενέργεια του εμβολιασμού έναντι της Covid-19 στα φαρμακεία στο προσεχές ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που αναμένεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.


Ήδη στελέχη του κλάδου έχουν ταχθεί θετικά υπέρ αυτής της απόφασης και δεν αναμένονται εκπλήξεις από τη μεριά των φαρμακοποιών, ωστόσο ο υπουργός Υγείας 'Aδωνις Γεωργιάδης έχει ανακοινώσει ότι θα ζητήσει τη σχετική συναίνεση και από τον κλάδο των γιατρών πριν προχωρήσει σε οριστικές αποφάσεις. 


Σύμφωνα με δηλώσεις της 'Aννας Μαστοράκου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ιατρών Πατρών και μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ, υπάρχουν αντιδράσεις από την ιατρική κοινότητα και «οι λόγοι της αντίθεσής τους άπτονται της επιστήμης, της ασφάλειας των ασθενών και της αντίστοιχης ευθύνης απέναντι στην πλημμελή αντιμετώπιση τυχόν άμεσων επιπλοκών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αν και η καταστροφή στις πληγείσες γειτονιές είναι μεγάλη
Απαιτεί όμως δομημένο μοντέλο πρακτικής και εκπαίδευσης






Σχετικά άρθρα

Όρθια παρέμειναν τα φαρμακεία της 'Aνω Γλυφάδας
Αν και η καταστροφή στις πληγείσες γειτονιές είναι μεγάλη
Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία: Νέο εγχειρίδιο για τη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτελεί «εργαλείο» για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών παγκοσμίως
Η συνταγογράφηση στα φαρμακεία γίνεται business-as-usual;
Απαιτεί όμως δομημένο μοντέλο πρακτικής και εκπαίδευσης