Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνδυαστικά εμβόλια γρίπης & Covid-19 ετοιμάζουν μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες

24/1/2023 11:21:54 μμ
Ενώ προβλέπουν ότι ο εμβολιασμός κατά του Sars-Cov-2 θα γίνει ετήσιος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Pfizer, BioNTech και Moderna, οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς των εμβολίων Covid-19, σχεδιάζουν την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας στοχεύοντας να αναπτύξουν συνδυαστικά εμβόλια κατά της γρίπης και του Sars-Cov-2, ίσως και κατά του RSV.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Moderna Stéphane Bancel στο Bloomberg, η Moderna σχεδιάζει να συστήσει στην αγορά εντός του 2024 συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης και Covid-19, ενώ ενδέχεται το 2025 να κυκλοφορήσει τριπλό συνδυαστικό εμβόλιο που θα προστατεύει επιπλέον και από τον ιό RSV. 
Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της JP Morgan Healthcare, η Moderna σχεδιάζει να ανανεώνει τακτικά το εμβόλιο Spikevax και ενδεχομένως να το προσαρμόζει ανά γεωγραφική περιοχή, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 προβλέπεται να γίνει ετήσιος, ακολουθώντας το «μοντέλο» του αντιγριπικού εμβολιασμού. 

Αντίστοιχα σχέδια ανακοίνωσε στο συνέδριο και η Pfizer, με τη δική της εκδοχή του συνδυαστικού εμβολίου να αναμένεται το νωρίτερο μέσα στο 2024.

Η GSK έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον να παίξει ρόλο σε αυτήν την αγορά, δοκιμάζοντας ήδη συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης και Covid-19 με την CureVac. O εμπορικός διευθυντής Luke Miels της εταιρείας επισημαίνει στο Fierce Pharma πως «ολόκληρη η αγορά της Covid-19 και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς της γρίπης θα μετακινηθούν στο συνδυαστικό εμβόλιο, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι το ίδιο καλό ή καλύτερο από τις τρέχουσες επιλογές».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος