Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συνάντηση του ΣΦΕΕ με τους Συλλόγους Ασθενών

16/9/2023 4:58:33 μμ
Η ευρωπαϊκή φαρμακευτική στρατηγική θα πρέπει να στηρίξει την καινοτομία και την πρόσβαση των ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη συνάντηση του ΣΦΕΕ με εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών συμμετείχαν πάνω από 60 εκπρόσωποί τους, ενώ αναδείχθηκε το κοινό αίτημα όλων για τη δημιουργία ενός ασθενοκεντρικού βιώσιμου δημόσιου συστήματος υγείας. 


Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ παρουσίασαν τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης μελέτης της EFPIA (Patients W.A.I.T. Indicator Survey), που αφορά την αναμονή πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας και τις προκλήσεις που θα φέρει στην καινοτομία και την πρόσβαση. 


Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ασθενών εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πρόσβασή τους σε νέες θεραπείες, αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχει η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας στους Έλληνες ασθενείς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σε σεμινάριο του ΙΔΕΕΑΦ ο Αν. Βίτσος
Ήδη εφαρμόζονται σε 15 χώρες με εξαιρετικά αποτελέσματα






Σχετικά άρθρα

Στη σέντρα βγάζουν τον πρόεδρο του ΕΟΦ οι φαρμακαποθήκες
«Στοχεύει λάθος κλάδο για τις ελλείψεις», όπως αναφέρουν
Στην κυκλοφορία αναμένονται 87 καινοτόμα φάρμακα με την έγκριση του ΕΜΑ
Σύμφωνα με την Έλ. Χουλιάρα, Μέλος ΔΣ PIF, Πρόεδρο και CEO AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου
Έρχονται αποσύρσεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά;
Πηγές αναφέρουν πως οι επιστροφές φόρων αγγίζουν πλέον το 70% για τη φαρμακοβιομηχανία
ΣΕΙΒ: Θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις
Αν εμπλέκονται εταιρείες-μέλη στη μεγάλη απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ