Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνάντηση ΠΕΦ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

30/1/2019 9:49:41 πμ
Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και δόθηκαν υποσχέσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) συναντήθηκαν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.


Η ΠΕΦ εστίασε στην υψηλή φορολογία και στο υπερβολικό clawback που καλούνται οι επιχειρήσεις να πληρώνουν, μέτρα που απειλούν τη βιωσιμότητα των ελληνικών εταιρειών και τα οποία δεν ισχύουν πουθενά στην Ευρώπη σε αυτό το βαθμό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΕΦ η φορολογία αγγίζει το 70% του τζίρου, ενώ το clawback σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές καθιστά ασύμφορη την παραγωγή πολλών φαρμάκων.


Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι μίλησαν ακόμα και για τα κίνητρα για επενδύσεις, που αν υλοποιούνταν θα είχαν υψηλή προστιθέμενη αξία και θα ενίσχυαν τις εξαγωγές.


Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι έχει στόχο να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή και τις επενδύσεις στη φαρμακευτική αγορά, να προωθήσει την τεχνολογική ανάπτυξη στους κόλπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ενώ υποσχέθηκε και έναν πιο δίκαιο μηχανισμό επιστροφής (clawback). Στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία εντάσσει ακόμα τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης και την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον καθορισμό της αποζημίωσης του φαρμάκου με βάση τα θεραπευτικά αποτελέσματα και την υιοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών