Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Συνάντηση Π.Φ.Σ. - Π. Κουρουμπλή

12/2/2015 1:01:04 μμ
Η συνάντηση ορίστηκε για την Παρασκευή 13/2 στις 11 το πρωί.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με το νέο υπουργό Υγείας ορίστηκε τελικά για αύριο Παρασκευή 13/2, στις 11 το πρωί.
Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κ. Λουράντος θα θίξει προφανώς όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, όπως είναι το ωράριο, το οποίο έχει φέρει τα πάνω -κάτω στις εφημερίες των φαρμακείων, ιδιαίτερα της Αττικής.

'Αλλα επίμαχα ζητήματα αποτελούν η διάθεση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων και φυσικά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών που έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις χωρίς πραγματικό όφελος στις τσέπες των καταναλωτών και την ελληνική οικονομία.
Η δραματική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία κατά τον κ. Λουράντο έχει πέσει σε όρια ανθρωπιστικής κρίσης είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση.

Επιπλέον, ενδεχομένως το προεδρείο του Π.Φ.Σ. να κάνει λόγο και για την ανάγκη αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της προσφοράς του σε υπηρεσίες υγείας που δεν κοστολογούνται ούτε αποζημιώνονται, ενώ συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας της χώρας.




Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση βασίζεται στη δυσκολία μετακίνησης και στην αυξημένη επικινδυνότητα για τους εργαζομένους
Οι φαρμακοποιοί ανησυχούν για την πιθανή επικίνδυνη χρήση της εκτός ενδείξεων






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους