Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Συνάντηση Λουράντου-Ξανθού για τα ΜΥΣΥΦΑ

4/12/2015 10:19:05 πμ
'Αμεση υπήρξε η κινητοποίηση του ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Tην άμεση κινητοποίηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκάλεσε η δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης που αφορά την απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο Π.Φ.Σ. πραγματοποίησε επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και ο νομικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Δημητρέλλος.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε στον Υπουργό πως η σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄2577/30.11.2015) έρχεται σε αντίθεση με το νόμο 4254/2014 και προφανώς εκ παραδρομής αναγράφεται ότι «δεν επιτρέπεται αύξηση των τιμών μέχρι των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ έως την 1.1.2016» , εξαιτίας της απόφασης που είχε εκδοθεί κατά … λάθος επί υπουργίας Βορίδη.

Ο κ. Λουράντος έθεσε επίσης υπόψιν του Υπουργού και το θέμα της παράτασης του χρόνου των αποθεμάτων των φαρμάκων που φανερώνει για μια ακόμη φορά την μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ των φαρμακαποθηκών και σε βάρος των φαρμακείων.

Ο κ. Ξανθός φάνηκε να κατανοεί και να αποδέχεται τα επιχειρήματα του ΠΦΣ και δεσμεύθηκε να διορθώσει την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, αλλά και να επανεξετάσει το θέμα της παράτασης του χρόνου διάθεσης των αποθεμάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα μετάσχει σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων όπου θα θέσει εκ νέου το παραπάνω ζήτημα ζητώντας την δίκαιη παράταση του χρόνου διάθεσης των αποθεμάτων, μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.




Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δεύτερη αντίστοιχη συμφωνία του Ντ. Τραμπ, μετά την Pfizer
Για χαμηλότερες τιμές στα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Νέο concept για το κοινοτικό φαρμακείο
Από ελβετικό δίκτυο παρόχων υγείας
Οι φαρμακοβιομηχανίες θα πουλούν απευθείας στους ασθενείς
Αυτή η νέα τάση καταγράφεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση
Peifasyn Academy: Webinar για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και τη βιταμίνη C
Επιστημονική τεκμηρίωση και πρακτικές συμβουλές για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου