Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Συνάντηση Λουράντου - Κοντού για τις πληρωμές των φαρμακείων

7/7/2015 12:58:31 μμ
Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις με φορείς για την προστασία της αγοράς φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σειρά πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της διακίνησης φαρμάκου στην αγορά αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς .

Σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων.

Αμέσως μετά το προεδρείο του Π.Φ.Σ., θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα.


«Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών, αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος.


Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο Π.Φ.Σ. έχει αποστείλει πρόσκληση προς το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του Συλλόγου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο η πολιτική για τα φάρμακα
Εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί για τα έργα και τις ημέρες της προεδρίας τους






Σχετικά άρθρα

Το καλοκαιράκι ο φαρμακοποιός γίνεται και σωτήρας
Γράφει ο Νικόλαος Τράντος, ψυχολόγος M.Sc., σύμβουλος ανάπτυξης φαρμακείων
FIP: Ζητά τη υποστήριξη των φροντιστών και τη βέλτιστη διαχείριση των NCDs
Από το εν εξελίξει Συνέδριό της στον Καναδά
Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International