Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Συμψηφισμό οφειλών υπόσχεται ο Α. Σαμαράς

9/7/2012
Την πρόθεσή του να συμψηφιστούν χρέη επιχειρήσεων με οφειλές του κράτους εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «δεν μπορεί επιχειρήσεις να κλείνουν, διότι τους χρωστά το κράτος».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Άμεσο ενδιαφέρον στο χώρο της Υγείας, έχει η κυβερνητική πρόθεση να συμψηφίσει χρέη επιχειρήσεων με οφειλές του κράτους. Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.


Το μέτρο αφορά τους φαρμακοποιούς και άλλους παρόχους της Υγείας, οι οποίοι διεκδικούν τον συμψηφισμό χρεών των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ με τις δικές τους οφειλές για ΦΠΑ και φόρους.


Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε έναν με ενάμιση χρόνο: «Θα επισπεύσουμε τη διαδικασία του συμψηφισμού οφειλών από και προς το δημόσιο. Ώστε, μέσα σε ένα - ενάμιση χρόνο να έχει ολοκληρωθεί».


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δεν μπορεί επιχειρήσεις να κλείνουν, διότι τους χρωστά το κράτος: «Δεν μπορεί το κράτος να απαιτεί οφειλές από ιδιώτες, όταν το ίδιο δεν τους πληρώνει. Δεν μπορεί το κράτος να είναι αυστηρό, χωρίς το ίδιο να είναι πρώτα δίκαιο».


Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε πως αν ο συμψηφισμός γίνει σωστά, θα έχει μηδενικό ταμειακό κόστος, αλλά θα δώσει μεγάλη ανάσα στην οικονομία. Θα εξαλείψει - είπε - μία απίστευτη στρέβλωση και μια τεράστια αδικία, ενώ σώζει και θέσεις εργασίας που σήμερα κινδυνεύουν.


Πηγή: http://www.iatronet.gr (8/7/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG






Σχετικά άρθρα

Ταυτοπροσωπία των ασθενών στο φαρμακείο
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου
Οι ελλείψεις φαρμάκων κάνουν τους ασθενείς επιθετικούς
Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ