Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Συμμαχία για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

31/3/2015 11:39:45 πμ
Συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα ενίσχυσης της κατεύθυνσης «Innovation and Entrepreneurship» του ΜΒΑ International
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο μη κυβερνητικός οργανισμός για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) και η φαρμακευτική εταιρεία MSD, παρουσίασαν σήμερα τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους για την αναβάθμιση της κατεύθυνσης «Innovation and Entrepreneurship» του μεταπτυχιακού προγράμματος. Η συνεργασία συνεχίζεται με επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά και 22 συνολικά φοιτητές έχουν λάβει υποτροφίες (που χρηματοδοτήθηκαν από την MSD) προκειμένου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Φωτάκης.

Στόχος της πρωτοπόρου αυτής συμμαχίας είναι η στήριξη του μετασχηματισμού των αποτελεσμάτων της ερευνητικής διαδικασίας, καθώς και των καινοτόμων ιδεών σε πραγματικές παραγωγικές δραστηριότητες, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αναπτυξιακή κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα κοινή πεποίθηση των τριών φορέων είναι ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η καινοτομία στην Ελλάδα και να τονιστεί η συμβολή που μπορεί να έχει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εγχώριας παραγωγικότητας.


Στη σημερινή εκδήλωση, φοιτητές που συμμετείχαν και στους δύο κύκλους του συγκεκριμένου προγράμματος, παρουσίασαν τις ιδέες και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Συνολικά, κατά τη διάρκεια και των δυο εκπαιδευτικών κύκλων, 22 φοιτητές έλαβαν σχετική υποτροφία αλλά και όλη την απαραίτητη υποστήριξη για να προχωρήσουν με την ιδέα τους και να την εξελίξουν σε επιχείρηση. Τα projects συνολικά και των 22 υποτρόφων επιλέχθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα προτεινόμενων επιχειρηματικών ιδεών, αφορούσαν εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, προώθηση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, δημιουργία δικτύων προώθησης «πράσινων» μορφών ενέργειας κ.ά. Σήμερα, 9 από τους φοιτητές έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, οι οποίες ακολουθούν μία επιτυχημένη πορεία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αναπτύξει τα δικά τους business plan και έχουν συμμετάσχει σε δράσεις δικτύωσης του ΟΠΑ και άλλων συνεργαζόμενων φορέων. Έξι διαφορετικοί φορείς έχουν χρηματοδοτήσει ήδη κάποια από τα project, ενώ αξιόλογες είναι οι διακρίσεις των υποτρόφων σε διαγωνισμούς καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντική για τους υποτρόφους ήταν η συνεισφορά των ID-GC στη μετατροπή των δεξιοτήτων τους σε πραγματικές παραγωγικές επιχειρήσεις.

Η MSD έχει χορηγήσει υποτροφίες σε 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης του MBA International και συνέβαλε ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικές δομές και οι διαδικασίες του προγράμματος. Η εταιρεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας ενισχύοντας τη δυνατότητα μετασχηματισμού των αποτελεσμάτων της έρευνας σε επιχειρηματική δράση και ως εκ τούτου σε ποιοτική απασχόληση, παραγωγικότητα και ανάπτυξη.


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, οι οποίοι δήλωσαν έμπρακτα την στήριξή τους σε προσπάθειες που στόχο έχουν την ανάδειξη και υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.


Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.imba.aueb.gr).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη