Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους Φορείς θα υπογράψει το υπ. Υγείας

19/7/2019 4:34:29 μμ
Αφορά και τους φαρμακοποιούς και θα έχει τριετή διάρκεια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τριετές σύμφωνο συνεργασίας με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην Υγεία θα υπογράψει η νέα ηγεσία του υπουργείου, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ειδική, κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Pharma & Health Conference.

Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας εις βάρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Κοντοζαμάνης συνομίλησαν με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, συλλόγων ασθενών, ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, ιατρών, φαρμακοποιών, φορέων της πολιτείας, καθηγητές των οικονομικών και της πολιτικής της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι ομιλίες κινήθηκαν γύρω από τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας, όπως τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αριστοτέλους και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε το modus operandi της νέας ηγεσίας και ανακοίνωσε την υπογραφή τριετών συμφώνων συνεργασίας με όλους τους φορείς του χώρου της Υγείας. Οι συμφωνίες θα έχουν συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες που θα δεσμεύουν και τις δύο πλευρές.
Τα σύμφωνα αυτά θα προκύψουν από τον πρώτο ευρύ γύρο συναντήσεων που θα έχει η νέα ηγεσία με τους εκπροσώπους των φορέων μετά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Β. Κικίλιας κάλεσε τους συμμετέχοντες να καταθέσουν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, που μπορούν να φέρουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Δηλαδή ιδέες που μπορούν να βελτιώσουν τόσο την καθημερινότητα των ασθενών και την απρόσκοπτη προμήθεια φαρμάκων όσο και μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ωφελήσουν τις βιομηχανίες, αρκεί να κινούνται στο πλαίσιο των σκληρών δημοσιονομικών της χώρας. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή