Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Συμφωνία με την Ε.Ε. για τη φαρμακοεπαγρύπνηση

21/2/2014 1:35:27 μμ
Μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικυρώνει συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ενισχυμένης φαρμακοεπαγρύπνησης.


Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων ενέκρινε το συμβιβασμό που επετεύχθη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το σχέδιο κανονισμού για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης αυξημένης παρακολούθησης των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση, μετά την έγκρισή τους (φαρμακοεπαγρύπνηση), που γίνεται σε επίπεδο Ε.Ε. Με την απόφαση αυτή, υιοθέτησε το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελληνικής Προεδρίας και των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής στις 12 Φεβρουαρίου.


Οι κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με τη φαρμακοεπαγρύπνηση ενισχύθηκαν το 2010 και το 2012. Η συμφωνία που εγκρίθηκε σήμερα Παρασκευή 21/2 αναμένεται να παράσχει τα μέσα για τη χρηματοδότηση του έργου της αντιμετώπισης των ανησυχιών για την ασφάλεια και τη διατήρηση υψηλών προτύπων ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των φαρμάκων.

«Η σημερινή συμφωνία είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της δημόσιας υγείας, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της διαφάνειας», είπε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και υπουργός Υγείας, κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης. Για να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο κανονισμού θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί επισήμως από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από το Συμβούλιο, μόλις το κείμενο εξεταστεί από τους γλωσσομαθείς νομικούς.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ