Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Symbiolact: Συμπλήρωμα διατροφής επικίνδυνο για αλλεργικούς

7/9/2009
Ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση των ισπανικών αρμόδιων αρχών, το συμπλήρωμα διατροφής «Symbiolact» της εταιρείας SYMBIOLPHARM GMBH, το οποίο κυκλοφορεί στην ισπανική αγορά, βρέθηκε να περιέχει ίχνη πρωτεϊνών γάλακτος, χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος.

 

Τίθεται, επομένως, σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών που μπορεί να είναι αλλεργικοί στις ουσίες αυτές.

Αν και δεν έχει διαπιστωθεί στη χώρα μας η διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Πειραιά: 13 φαρμακεία ανήκουν κατά 99% σε μη φαρμακοποιούς
Η διοίκηση δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί το επάγγελμα
Γαλλία: Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν επέκταση των υπηρεσιών
Και προτείνουν λύσεις για την καταπολέμηση της σπατάλης στο σύστημα υγείας
Φ.Σ. Αττικής: Η διακίνηση φαρμάκων απαιτεί επιστημονική εποπτεία
Η απάντηση του συλλόγου στον Πρωθυπουργό για την κατ’οίκον διανομή ΦΥΚ
Οι 26 υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ευρωπαίοι φαρμακοποιοί ανά χώρα
Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη