Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Symbiolact: Συμπλήρωμα διατροφής επικίνδυνο για αλλεργικούς

7/9/2009
Ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση των ισπανικών αρμόδιων αρχών, το συμπλήρωμα διατροφής «Symbiolact» της εταιρείας SYMBIOLPHARM GMBH, το οποίο κυκλοφορεί στην ισπανική αγορά, βρέθηκε να περιέχει ίχνη πρωτεϊνών γάλακτος, χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος.

 

Τίθεται, επομένως, σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών που μπορεί να είναι αλλεργικοί στις ουσίες αυτές.

Αν και δεν έχει διαπιστωθεί στη χώρα μας η διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση αναμένεται να ωφελήσει περίπου 30 χιλιάδες ασθενείς
Η ΠΕΦ προχωρά σε δύο συνεργασίες για να θωρακίσει τα δικαιώματά τους






Σχετικά άρθρα

Προς την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης οδεύουν οι υπάλληλοι φαρμακοποιοί
Η ΠΕΦ προχωρά σε δύο συνεργασίες για να θωρακίσει τα δικαιώματά τους
Τα φαρμακεία πρέπει να ανήκουν στους φαρμακοποιούς
Γράφει ο Κώστας Κωνσταντινίδης, φαρμακοποιός, γραμματέας Φ.Σ. Πειραιά
Το μέλλον απαιτεί δομημένες υπηρεσίες αυτοφροντίδας από τα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα Συνόδου της FIP
Care for Carers: Διήμερη βιωματική δράση για φαρμακοποιούς
Μια νέα εμπειρία φροντίδας, ενδυνάμωσης και επανασύνδεσης