Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Συγκρατητήρες νήματος: Συμβουλές για τη σωστή χρήση τους

23/4/2021 4:02:08 μμ
Υπάρχουν επαναχρησιμοποιούμενοι και μίας χρήσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To οδοντικό νήμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας ανάμεσα στα δόντια και για την αποφυγή τερηδόνας και κυρίως ουλίτιδας. Για να είναι η χρήση του πιο εύκολη και πιο ευρεία έχουν δημιουργηθεί οι συγκρατητήρες νήματος. Διακρίνονται σε 2 κατηγορίες: στους επαναχρησιμοποιούμενους και στους συγκρατητήρες νήματος μιας χρήσης.

 
  

Eπαναχρησιμοποιούμενοι συγκρατητήρες

Οι επαναχρησιμοποιούμενοι συγκρατητήρες διαρκούν περισσότερο και επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον. Θα πρέπει όμως οι καταναλωτές να έχουν επιπλέον το νήμα της επιλογής τους, ενώ οι μιας χρήσης έχουν ενσωματωμένο το νήμα. Οι επαναχρησιμοποιούμενοι συγκρατητήρες έχουν λιγότερη αποδοχή από τους καταναλωτές. Για τη χρήση τους οι καταναλωτές θα πρέπει να παίρνουν ένα τμήμα του νήματος και το τυλίγουν στις άκρες του συγκρατητήρα και στη συνέχεια το φέρνουν στη βάση του ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάθε φορά μπορούν να χρησιμοποιούν διαφορετικό τμήμα του νήματος για να είναι καθαρό.

Συγκρατητήρες νήματος (flosser) μιας χρήσης

Οι συγκρατητήρες νήματος (flosser) μιας χρήσης διακρίνονται σε 2 σχήματα τύπου Υ ή τύπου F. Κύριο χαρακτηριστικό τους πρέπει είναι η εργονομική λαβή που βοηθά στην ευχέρεια των χειρισμών που απαιτούνται στη χρήση του μέσα στο στόμα και ανάμεσα στα δόντια. Το τμήμα της κεφαλής που έχει ενσωματωμένο το νήμα δεν πρέπει να είναι μεγάλο για να μπορεί εύκολα να εισχωρεί στο στόμα και να διευκολύνει τις κινήσεις κατά τη χρήση (1). Επίσης, η απόσταση του νήματος από την εσωτερική πλευρά του επιπέδου δήξης να μην είναι ούτε πολύ μικρή ούτε πολύ μεγάλη ώστε να γίνεται καλύτερη εφαρμογή στα δόντια και στα ούλα (2). 

Το νήμα μπορεί να είναι από μετάξι, νάιλον, πολυεστέρας, τεφλόν. Συνήθως είναι λεπτό για στενά διαστήματα ή έχει τη μορφή ταινίας για λίγο μεγαλύτερα διαστήματα. Ακόμη, μπορεί να είναι κηρωμένο ή ακήρωτο και εμποτισμένο με άρωμα ή φθόριο κ.ά.

Κατά τη χρήση του οι καταναλωτές το εισάγουν απαλά ανάμεσα στα δόντια και το μετακινούν σιγά σιγά μεταξύ των επιφανειών των δοντιών τους. Ορισμένες εταιρίες έχουν τη φιλοσοφία του πολυεργαλείου και γι’αυτό έχουν στο ένα άκρο το νήμα, στο δε άλλο σχηματίζεται μια οδοντογλυφίδα.

Η σουηδική σχολή είναι κατά αυτής της άποψης. Θεωρούν ότι πρέπει να είμαστε πιο επικεντρωμένοι στον κύριο σκοπό που είναι η απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας. Επειδή οι συγκρατητήρες νήματος θεωρούνται γενικότερα προϊόντα μιας χρήσης, οι εταιρίες παραγωγής προϊόντων στοματικής υγιεινής προσανατολίζονται στην κατασκευή τους από υλικά βιώσιμης προέλευσης, όπως ζαχαροκάλαμο, ίνες ξύλου κλπ. ώστε να επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.
Το ίδιο ακολουθούν όσον αφορά στη συσκευασία του προϊόντος.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.




Τηλ.: 800 11 75 222 (χωρίς χρέωση), Αθήνα: 210 9314 004, Θεσσαλονίκη: 23920 72181, Φαξ: 23920 73732
info@placcontrol.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορούν στην Ελλάδα από την Plac Control
Τα «σημεία προσοχής» στην Υγεία για το 2024 καταγράφει η Ένωση






Σχετικά άρθρα

Podia Κρέμα Προστασίας και Περιποίησης για το Διαβητικό Πόδι
H καθημερινή επιλογή για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη
Pharmasept Hygienic Shower Cream
23/4/2024 7:15:07 πμPharmasept Hygienic Shower Cream
Νέο κρεμώδες αφρόλουτρο εντατικής ενυδάτωσης & θρέψης
Η Vichy και το ελληνικό brand Nidodileda υποδέχονται το καλοκαίρι 2024
Με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil
Για καλύτερη διάθεση & ευεξία… Mindzen!
Κυκλοφορεί από τη Medem