Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συγκινητικές οι δράσεις και οι προσφορές της φαρμακευτικής αγοράς προς την Τουρκία και τη Συρία

13/2/2023 7:11:35 μμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύσσωμη η φαρμακευτική αγορά παγκοσμίως σπεύδει να υποστηρίξει την Τουρκία και τη Συρία που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς. Ήδη μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν προσφέρει χρηματικά ποσά ύψους εκατομμυρίων προς όφελος των σεισμόπληκτων και σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το Fierce Pharma, η Novartis μαζί με τη Sandoz προσφέρουν έως 1 εκατ. δολάρια για το σκοπό αυτό, αφού έχουν έρθει σε επικοινωνία με συνεργάτες τους στις χώρες, ενώ αναζητούν τρόπους να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στα φάρμακά της. Η Bayer θα δωρίσει 1,5 εκατ. ευρώ στις πληγείσες περιοχές, η Sanofi έχει δεσμευτεί για 3 εκατ. ευρώ μέσω του ιδρύματός της, ενώ η Pfizer μέσω twitter του CEO Albert Bourla, ανακοίνωσε δωρεές ύψους 1 εκατ. δολάρια στον Ερυθρό Σταυρό.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP), αφού ήρθε σε επαφή με τα μέλη της και ακαδημαϊκά ιδρύματα στις πληγείσες από το φονικό σεισμό χώρες, τώρα απευθύνεται διαδικτυακά σε φοιτητές Φαρμακευτικής και νέους φαρμακοποιούς προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες τους και να κατανοήσει πώς μπορεί να τους υποστηρίξει καλύτερα. «Ανεξάρτητα από τη χώρα, την περιοχή ή αν είναι μέλος ή όχι της Ομοσπονδίας, η FIP είναι έτοιμη να υποστηρίξει όλους τους συναδέλφους σε δύσκολες στιγμές για την κάλυψη εκπαιδευτικών ή υγειονομικών αναγκών», δήλωσε η CEO της Ομοσπονδίας Catherine Duggan και πρόσθεσε ότι ήδη εργάζεται για να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πληγέντων.

Η προσφορά των Ελλήνων φαρμακοποιών

Πολλοί είναι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που διοργανώνουν συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνεργασία με τους δήμους και άλλους φορείς, όπως ο Φ.Σ. Κορινθίας, Κοζάνης και Λάρισας, ενώ ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης έχει ήδη προσκαλέσει όλους τους φαρμακοποιούς-μετόχους του να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα αξιοποιηθεί εξ ολοκλήρου για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και για την απευθείας αποστολή του στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κωνσταντινούπολης (Istanbul Pharmacists Cooperative).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν