Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σύγχρονος Ηρώδης η κρίση για τα νεογνά

1/10/2014 11:03:13 πμ
Αυξήθηκε η νεογνική θνησιμότητα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η κρίση "σκοτώνει" τα νεογνά ...και με τη βούλα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δωσε στη δημοσιότητα καταταγράφεται αισθητή αύξηση μεταξύ των ετών 2012 και 2013 στη νεογνική, περιγεννετική και βρεφική θνησιμότητα στην χώρα μας.

Συμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η νεογνική θνησιμότητα αυξήθηκε στο 2,63% το 2013, έναντι του 1,89% για το 2012, η περιγεννετική θνησιμότητα αυξήθηκε στο 5,79% το 2013, έναντι του 5,64% για το 2012, και η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε στο 3,69% το 2013, έναντι του 2,91% για το 2012.

Σημειώνεται πως μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έφερε στο φως μερικές από τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις που έχουν προκύψει από αυτά τα μέτρα για το ελληνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η δημόσια Υγεία στην Ελλάδα εκτός από το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας νεογνών, καταγράφει επίσης μια απότομη αύξηση σε ασθένειες όπως η ελονοσία και η φυματίωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επιβάλλονται όμως αυστηροί έλεγχοι των φαρμακείων και του προσωπικού
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

Ο πρώτος OTC συνδυασμός παρακεταμόλης & ναπροξένης εγκρίθηκε στις ΗΠΑ
Πρόκειται για νέο σκεύασμα Tylenol® της Kenvue
Σημαντικά κενά στην ενημέρωση για τον διαβήτη τύπου 1
Σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ που υποστήριξε η Sanofi