Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


SYFATHESS: Συμμετέχει στο πρόγραμμα #gopafree για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων

28/11/2023 12:11:50 πμ
Ειδικός κάδος έχει τοποθετηθεί στις φαρμακαποθήκες του Ομίλου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο των δράσεων SYFAGreen, ο SYFATHESS προχώρησε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Cigaret Cycle AMKE και περήφανα συμμετέχει στο πρόγραμμα #gopafree ανακύκλωσης των αποτσίγαρων. Συγκεκριμένα, τοποθέτησε -έναντι ενός συμβολικού ετησίου μισθώματος στον Οργανισμού Cigaret Cycle- από έναν ειδικό κάδο περισυλλογής αποτσίγαρων #gopafree σε κάθε φαρμακαποθήκη (ΣΥ.ΦΑ. και Σ.ΕΛ.ΦΑΡ.). Παράλληλα, προχώρησε σε ενημέρωση και προτροπή στους καπνιστές εργαζομένους να σβήνουν τα αποτσίγαρά τους μόνο εκεί, προάγοντας την ασφάλεια και την καθαριότητα του εργασιακού χώρου.


Το περιεχόμενο των κάδων θα συλλέγεται κάθε μήνα από τα συνεργεία καθαρισμού της Cigaret Cycle και θα προωθείται σε εργοστάσια του εξωτερικού για αποτοξικοποίηση και ανακύκλωση. Στόχος του Οργανισμού Cigaret Cycle είναι το 2025 όλη η διαδικασία της ανακύκλωσης να γίνεται στη χώρα μας. Μέρος των εσόδων του Οργανισμού από την ενοικίαση των κάδων επιστρέφει στο κοινωνικό σύνολο για την αγορά γυαλιών όρασης, ακουστικών βαρηκοΐας ή άλλων κοινωνικών προσφορών για πολίτες που ανήκουν στα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.


Η Cigaret Cycle θα παρέχει στον SYFATHESS κάθε μήνα ενημέρωση σχετικά με την ποσότητα των αποτσίγαρων που παρέλαβαν καθώς και το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της δράσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός Cigaret Cycle σε συνεργασία με το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Ψηφιακών Δεξιοτήτων DT&S – Cisco έχει δημιουργήσει τον έξυπνο κάδο με αισθητήρα πλήρωσης, και την καταγραφή αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο.


Ο SYFATHESS ενημερώνει ότι τα αποτσίγαρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης γιατί δεν είναι βιοδιασπώμενες και αποδομούνται με πολύ αργό ρυθμό έως και 15 έτη. Περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό και εξοντώνουν αθόρυβα και αόρατα με την ένταση όπλων μαζικής καταστροφής. Μόνο ένα αποτσίγαρο είναι θανατηφόρο για τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται σε επτά λίτρα, γλυκό ή αλμυρό νερό. Το 40% των απορριμμάτων που συλλέγονται παγκοσμίως στους καθαρισμούς παραλιών είναι γόπες, ενώ στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 22 δισ. αποτσίγαρα ή 3.500 τόνους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.
Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό
Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Ολοκληρώθηκαν τα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024
Απονεμήθηκαν και δύο ειδικά βραβεία «αριστίνδην»
Lavipharm: Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής διαδερμικών συστημάτων
Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.