Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ: Διοίκηση και εργαζόμενοι απαντούν σε καταγγελία Σωματείου Φαρμακο-υπαλλήλων

28/8/2023 3:16:19 μμ
«Ένα τυχαίο γεγονός έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία από το Σωματείο Φαρμακο-υπαλλήλων Μεσσηνίας σχετικά με τη μεταφορά στο νοσοκομείο εργαζομένων του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ, η διοίκηση του Συνεταιρισμού εξέδωσε ανακοίνωση με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας. 

Συγκεκριμένα περιγράφει ότι ένας εργαζόμενος ήρθε σε επαφή με υγρή φαινόλη, η οποία ήταν σε ελλαττωματική συσκευασία (το μπουκαλάκι ήταν ημιτελώς κλεισμένο από τον παρασκευαστή). Ο εργαζόμενος δεν υπέστη καμία σωματική βλάβη, ωστόσο και αυτός και συνάδελφοί του που εισέπνευσαν την έντονη οσμή μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. 

«Ενημερώθηκαν το κέντρο δηλητηριάσεων, ο γιατρός εργασίας του συνεταιρισμού και ο χημικός της εταιρείας που παρασκεύασε την υγρή φαινόλη των 50ml. Αφού ελήφθησαν οι απαραίτητες οδηγίες οι εργαζόμενοι που εισέπνευσαν (βρίσκονταν κοντά στο συμβάν) την οσμή, προληπτικά -με πρωτοβουλία του ΔΣ- πήγαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις πήραν εξιτήριο και βρίσκονται όλοι στις εργασίες τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η διοίκηση του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ κάνει λόγο για ένα «τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε» αλλά έτυχε «εκμετάλλευσης για δημοσιότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού διάβασαν με έκπληξη την καταγγελία του Σωματείου και όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση: «Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε στην εργασία μας χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Θα προτιμούσαμε όταν ένα τυχαίο ή απρόβλεπτο γεγονός συμβαίνει στον εργασιακό μας χώρο, το σωματείο να παίρνει πληροφορίες υπεύθυνα και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα ή τουλάχιστον να επικοινωνεί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων που συμμετέχει στο Δ.Σ.».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Εκδήλωση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τους επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Τα 2 ελληνικά φαρμακεία που πιστοποιήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο του «Pharmacists for the Future»
Πρόκειται για το παγκόσμιο πρόγραμμα της L'OREAL για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση