Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ: Διοίκηση και εργαζόμενοι απαντούν σε καταγγελία Σωματείου Φαρμακο-υπαλλήλων

28/8/2023 3:16:19 μμ
«Ένα τυχαίο γεγονός έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία από το Σωματείο Φαρμακο-υπαλλήλων Μεσσηνίας σχετικά με τη μεταφορά στο νοσοκομείο εργαζομένων του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ, η διοίκηση του Συνεταιρισμού εξέδωσε ανακοίνωση με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας. 

Συγκεκριμένα περιγράφει ότι ένας εργαζόμενος ήρθε σε επαφή με υγρή φαινόλη, η οποία ήταν σε ελλαττωματική συσκευασία (το μπουκαλάκι ήταν ημιτελώς κλεισμένο από τον παρασκευαστή). Ο εργαζόμενος δεν υπέστη καμία σωματική βλάβη, ωστόσο και αυτός και συνάδελφοί του που εισέπνευσαν την έντονη οσμή μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. 

«Ενημερώθηκαν το κέντρο δηλητηριάσεων, ο γιατρός εργασίας του συνεταιρισμού και ο χημικός της εταιρείας που παρασκεύασε την υγρή φαινόλη των 50ml. Αφού ελήφθησαν οι απαραίτητες οδηγίες οι εργαζόμενοι που εισέπνευσαν (βρίσκονταν κοντά στο συμβάν) την οσμή, προληπτικά -με πρωτοβουλία του ΔΣ- πήγαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις πήραν εξιτήριο και βρίσκονται όλοι στις εργασίες τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η διοίκηση του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ κάνει λόγο για ένα «τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε» αλλά έτυχε «εκμετάλλευσης για δημοσιότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού διάβασαν με έκπληξη την καταγγελία του Σωματείου και όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση: «Όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε στην εργασία μας χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Θα προτιμούσαμε όταν ένα τυχαίο ή απρόβλεπτο γεγονός συμβαίνει στον εργασιακό μας χώρο, το σωματείο να παίρνει πληροφορίες υπεύθυνα και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα ή τουλάχιστον να επικοινωνεί με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων που συμμετέχει στο Δ.Σ.».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση βασίζεται στη δυσκολία μετακίνησης και στην αυξημένη επικινδυνότητα για τους εργαζομένους
Δεκάδες χιλιάδες συνταγές παραμένουν ανεκτέλεστες, όπως υποστηρίζουν






Σχετικά άρθρα

Πού στοχεύει το νέο Δ.Σ. του ΦΣΑ;
Η συγκρότησή του αναμένεται στις αρχές του 2026
Φ.Σ. Χανίων: Υψηλή η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες
Μικρές οι αλλαγές στο νέο Δ.Σ. που προκύπτει
f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο