Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ θα εντοπίζει το iPHONE
Στο πλαίσιο έρευνας που θα ξεκινήσει η Biogen με την Apple
Τρεις φαρμακοποιοί περιγράφουν πώς από το σκοτάδι πέρασαν στο φως
Εν μέσω πανδημίας η διατήρηση της αισιοδοξίας είναι πρόκληση

ΣΥΦΑΚ: Πανέτοιμος για τη φύλαξη και τη διανομή των εμβολίων Covid-19

7/1/2021 10:44:56 πμ
Σε όλη την Κρήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η μακρόχρονη πορεία του ΣΥΦΑΚ στην τροφοδοσία φαρμάκων έχει αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία κάθε δύσκολο εγχείρημα. Τώρα (που όλος ο πλανήτης έχει πληγεί από την πανδημία) ανέλαβε όχι μόνο αυτό της φύλαξης αλλά και της διανομής των εμβολίων κατά του κορονοϊού σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.


Όπως δήλωσαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης κ. Απόστολος Γενετζάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Δημήτρης Αλιμπέρτης, το Υπουργείο αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο Συνεταιρισμό, επιλέγοντάς τον όχι μόνο για να φυλάξει αλλά και για να διανείμει τα εμβόλια ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Κρήτης.


Όπως ανέφερε ο κ. Γενετζάκης, "Ο Όμιλος του ΣΥΦΑΚ, απαντώντας στην πρόσκληση –και πρωτόγνωρη πρόκληση– εκ μέρους του Υπουργείου για τη φύλαξη και τη διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού, ανταποκρίθηκε έχοντας πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής του ευθύνης για να φτάσει το εμβόλιο έγκαιρα και με ασφάλεια σε όσους έχουν ανάγκη".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΦΑΚ συμβάλλει αφιλοκερδώς σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Γιατί επιλέχθηκε ο ΣΥΦΑΚ τόσο για τη διανομή όσο και για τη φύλαξη των εμβολίων;

Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Δ. Αλιμπέρτης δήλωσε πως ο ΣΥΦΑΚ αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στη χώρα, διαθέτει ψυχόμενα αυτοκίνητα και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μεταφορές σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και σε όσες περιοχές δραστηριοποιείται. Τόνισε δε την ετοιμότητα και την ικανότητα του ΣΥΦΑΚ να υποδεχτεί τα εμβόλια αναφέροντας: «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα εμβόλια με τον Συνεταιρισμό μας να αποτελεί τη μοναδική φαρμακαποθήκη που θα αναλάβει τόσο τη φύλαξη, όσο και τη διανομή».


Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι κ.κ. Αλιμπέρτης και Γενετζάκης διευκρίνισαν:

«Ο ΣΥΦΑΚ διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Η δουλειά μας είναι να εγγυηθούμε ότι θα παραδίδουμε, με τις σωστές διαδικασίες και με ασφάλεια τα εμβόλια στην ποσότητα και το σημείο που θα μας ορίζει κάθε φορά το Υπουργείο. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι μέχρι τη στιγμή της παράδοσης όλα θα πάνε σωστά.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, χαρακτήρισε το ζήτημα που αφορά τους εμβολιασμούς ως το μεγαλύτερο στοίχημα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας μας αλλά και της χώρας τον τελευταίο αιώνα. Όπως δήλωσε, χρειάζεται να υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και συντονισμός. Η ασφάλεια των μεταφορών και των υποδομών που θα τα φιλοξενήσουν και θα αποθηκεύσουν τα εμβόλια είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα».


Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου έφθασαν στην Κρήτη περίπου 10.000 εμβόλια COVID-19. Την πρώτη παρτίδα εμβολίων που μεταφέρθηκε σε εγκαταστάσεις ευθύνης του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης, συνόδευσε ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ κ. Δ. Αλιμπέρτης. Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη σε ειδικές αποθήκες φυλάσσονται συμπληρωματικά από τις δυνάμεις ασφαλείας και θα ξεκινήσει άμεσα η διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα και στις περιφερειακές ενότητες του νησιού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις συνομιλίες με τη Valneva
Αίτημα προς τον υπ. Υγείας για την ένταξή τους στην πρώτη φάση εμβολιασμών


Σχετικά άρθρα

Τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ θα εντοπίζει το iPHONE
Στο πλαίσιο έρευνας που θα ξεκινήσει η Biogen με την Apple
1st Research, Development and Innovation in Healthcare Conference
Ψηφιακό συνέδριο για την Έρευνα, την Ανάπτυξη και την Καινοτομία στην Υγεία
Μ. Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν και οι φαρμακοποιοί έναντι της νόσου COVID-19
Ο Γ.Γ. της ΠΦΥ ανακοίνωσε και το χρονοδιάγραμμα παραλαβών επιπλέον δόσεων
Η Boehringer Ingelheim επενδύει στην κβαντική υπολογιστική
Μέσω νέας συνεργασίας της με την Google