Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

Success story: Η φαρμακοποιός της χρονιάς στον Καναδά είναι η Stephanie Burden

4/4/2021 11:45:37 πμ
Το φαρμακείο της έχει αναδειχθεί σε «κέντρο φροντίδας υγείας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Stephanie Burden άνοιξε το φαρμακείο της στην παραθαλάσσια, επαρχιακή πόλη Rocky Harbour το 2016 και μέσα σε αυτήν την 5ετία διακρίθηκε με το βραβείο Bowl of Hygieia (που δίνει η Επαρχία σε φαρμακοποιούς που έχουν προσφέρει στην κοινωνία) αλλά και με το βραβείο του «Καναδού Φαρμακοποιού της χρονιάς».


Η Burden ασκεί το λειτούργημά της σε μια απομακρυσμένη περιοχή και φρόντισε να συγκεντρώσει στο φαρμακείο –που χαρακτηρίζει ως «κέντρο φροντίδας υγείας»– όλες τις υπηρεσίες υγείας που λείπουν στους πολίτες. «Ήθελα να βρίσκομαι εκεί όπου οι ασθενείς κάνουν ερωτήσεις για τα φάρμακα και την υγεία τους και συζητούν μαζί μου τις αγωνίες τους πριν από κάποιο ραντεβού με γιατρό», δηλώνει η ίδια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cbc.ca, το φαρμακείο της Burden αποτελεί και τον κόμβο επικοινωνίας για τους άλλους επαγγελματίες υγείας που παρακολουθούν τους κατοίκους της περιοχής, καθώς συζητούν μαζί της την αγωγή των ασθενών, ζητούν πληροφορίες για τα φάρμακα κτλ.


«Νιώθω ότι το φαρμακείο μπορεί να γίνει το κέντρο ενός περιφερειακού συστήματος υγείας και ότι πραγματικά βοηθάω στην κάλυψη ορισμένων κενών», προσθέτει η Burden και συμπληρώνει ότι παραμένει πάντα προσιτή και σε νέους συναδέλφους της φαρμακοποιούς, έτοιμη να τους προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη.

Διατηρώντας τη σχέση με την κοινωνία εν μέσω πανδημίας

Όταν ξέσπασε η πανδημία, που απαιτούσε έγκυρη πληροφόρηση αλλά και την τήρηση των αποστάσεων, η φαρμακοποιός βρήκε τρόπους για να διατηρήσει αυτή τη στενή σχέση που είχε με τους κατοίκους της περιοχής. Έφτιαξε βίντεο στα οποία εξηγούσε τι είναι η νόσος COVID-19 με τη δική τους οπτική και βοήθησε έτσι τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και σωστά ενημερωμένοι. Τα βίντεο αυτά μάλιστα πέρασαν τα σύνορα της επαρχιακής πόλης, με την Καναδή φαρμακοποιό να λαμβάνει μηνύματα από όλη τη χώρα αλλά και από όλο τον κόσμο!


Παράλληλα έφτιαξε αντισηπτικά και τα διέθεσε στο κοινό αλλά και σε μια τοπική κλινική που τα χρειαζόταν προκειμένου να λειτουργήσει.


«Είτε παρέχουμε τις υπηρεσίες μας μέσα στο φαρμακείο από απόσταση 2 μέτρων είτε μέσω τηλεφώνου, οι φαρμακοποιοί είναι σημαντικοί για την υγεία όλων. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στους Καναδούς καθΆ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι εκεί και είναι αξιόπιστοι και αυτό κάνει τη διαφορά… Είμαι περήφανη που είμαι φαρμακοποιός και θαυμάζω όλους τους συναδέλφους που ανοίγουν το φαρμακείο τους κάθε μέρα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Βαγγέλης Καρουζάκης είχε στην κατοχή του 55 φανέλες σπάνιας συλλεκτικής αξίας
Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ


Σχετικά άρθρα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
ΠΦΣ: Καμία αλλαγή στη λειτουργία των φαρμακείων την Κυριακή
Διαβεβαίωση του Κ. Χατζηδάκη στη συνάντηση των προεδρείων των υγειονομικών συλλόγων
Γαλλία & COVID-19: Εμβολιάζουν και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές φαρμακευτικής
Η χώρα έχει φτάσει το στόχο των 10 εκατ. εμβολιασμένων
Φαρμακεία: Επιπλέον 900 χιλιάδες πολίτες για self tests προστίθενται αυτήν την εβδομάδα
Ανοικτό και το ενδεχόμενο εμβολιασμού από τους φαρμακοποιούς με το εμβόλιο της J&J