Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στους δρόμους οι συνταξιούχοι κατά του ΕΟΠΥΥ

8/6/2012
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη, που διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της περίθαλψής τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη, που διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της περίθαλψής τους.


«Διεκδικούμε δωρεάν φάρμακα για το λαό και καλούμε τους φαρμακοποιούς σε συνεργασία ώστε να μπορέσουμε μαζί να διεκδικήσουμε από το κράτος τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι δυνατόν από 20-30 ευρώ που πλήρωναν κάποιοι συνταξιούχοι για τα φάρμακά τους να πληρώνουν τώρα 100 ευρώ. Οι συνταξιούχοι σήμερα έχουν φτάσει να κόβουν από τη διατροφή τους για να μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους με τη σύνταξή τους η οποία έχει καταντήσει φιλοδώρημα. Διεκδικούμε δωρεάν υγεία και φάρμακα γιατί εμείς τα πληρώναμε 40 χρόνια» είπε στο ΑΜΠΕ πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαλονικιός.


Παράλληλα επισήμανε ότι σήμερα πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και καρκινοπαθείς αναγκάζονται να περιμένουν ώρες ολόκληρες μπροστά στον ΕΟΠΥΥ, ενώ στη συνέχεια πρέπει να πηγαίνουν στο ΙΚΑ για να σφραγίσουν τα βιβλιάριά τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Με την καμπάνια «Δεν φταις εσύ. Η παχυσαρκία είναι χρόνια νόσος. Μίλα με τον γιατρό σου»






Σχετικά άρθρα

Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly
Europol: Παράνομα φάρμακα αξίας 33 εκατ. κατασχέθηκαν στην επιχείρηση Shield VI
Πραγματοποιήθηκε το 2025 με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες