Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στους δρόμους οι συνταξιούχοι κατά του ΕΟΠΥΥ

8/6/2012
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη, που διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της περίθαλψής τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη, που διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της περίθαλψής τους.


«Διεκδικούμε δωρεάν φάρμακα για το λαό και καλούμε τους φαρμακοποιούς σε συνεργασία ώστε να μπορέσουμε μαζί να διεκδικήσουμε από το κράτος τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι δυνατόν από 20-30 ευρώ που πλήρωναν κάποιοι συνταξιούχοι για τα φάρμακά τους να πληρώνουν τώρα 100 ευρώ. Οι συνταξιούχοι σήμερα έχουν φτάσει να κόβουν από τη διατροφή τους για να μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους με τη σύνταξή τους η οποία έχει καταντήσει φιλοδώρημα. Διεκδικούμε δωρεάν υγεία και φάρμακα γιατί εμείς τα πληρώναμε 40 χρόνια» είπε στο ΑΜΠΕ πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαλονικιός.


Παράλληλα επισήμανε ότι σήμερα πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και καρκινοπαθείς αναγκάζονται να περιμένουν ώρες ολόκληρες μπροστά στον ΕΟΠΥΥ, ενώ στη συνέχεια πρέπει να πηγαίνουν στο ΙΚΑ για να σφραγίσουν τα βιβλιάριά τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος στο Λονδίνο για τη βελτίωση της πρόσβασης σε καρδιολογική φροντίδα
Μετά τη συνεργασία με την εταιρεία Joign Pharma






Σχετικά άρθρα

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το πρόγραμμα παχυσαρκίας
Η προϋπόθεση για την αποζημίωση των φαρμακείων
Ε.Ε.: Πρόταση για περιορισμό της περιεκτικότητας του tea-tree oil στα καλλυντικά
Από την επιστημονική επιτροπή για την ασφάλεια των καταναλωτών (SCCS)
ΥΠΕΘΑ: Σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διανυκτέρευση στρατιωτικών φαρμακείων
Ορίζεται και η κατ' οίκον διανομή ΦΥΚ
Ευρώπη: 240 αποσύρσεις αντιβιοτικών και 385 αναφορές για ελλείψεις από το 2020
Οι πολιτικές τιμολόγησης έχουν αποτύχει, υποστηρίζει η Medicines for Europe