Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Στον πυρήνα του ευρώ»

29/3/2013 9:47:37 πμ
Κοινή επιστολή των προέδρων των Φ.Σ. Αχαΐας, Ηρακλείου και Ροδόπης για τα νέα μέτρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΟ Ανδρέας Σοφιανόπουλος, πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας, ο Γιάννης Τσικανδηλάκης, πρόεδρος Φ.Σ. Ηρακλείου και ο Ηλίας Χαλιγιάννης, πρόεδρος Φ.Σ. Ροδόπης, συνυπογράφουν την παρακάτω επιστολή, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της υγείας:

 

 

«Από την στιγμή που το μνημόνιο έδεσε στον κάβο μας, ΜΜΕ και η πλειοψηφία των πολιτικών και πνευματικών ταγών της χωράς καλλιέργησε γόνιμα στη συνειδησιακή μας ανασφάλεια το δεδομένο του μονόδρομου. Όλα ήταν αναπόφευκτα, όλα απαιτούσαν λύσεις σκληρές, η ανάκαμψη ήταν θέμα χρόνου. Εκτός ευρώ μας περίμενε ο Βεελζεβούλ της ανέχειας. Δεν θα είχαμε φάρμακα και πετρέλαιο και τόσα άλλα αγαθά από όσα απολαμβάνουμε χάρη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση!!

 

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, είναι σε όλους γνωστό πώς την πλήρωσαν τα δάση και τα έπιπλα του παλιατζή! Όσον αφορά στα φάρμακα όμως την πλήρωσε ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο φαρμακοποιός! Για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ ρε γαμώτο! Λες και ο ΕΟΠΥΥ είναι ξέχωρο κομμάτι από τους ασφαλισμένους του και τους παρόχους του…

 

Από μέρες ο αναπληρωτής υπουργός μας σε νέα σόου τηλεοπτικού μονολόγου και με τις γνωστές μηντιακές «αβάντες» προσέφερε νέα οικονομικά οφέλη στους ασφαλισμένους. Ανταγωνιζόμενος επάξια τις άψογες θεατρικές μανιέρες Λοβέρδου κόμπαζε για νέα οικονομικά κέρδη του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων. Μας έσωσε ξανά, όπως άλλωστε σώζουν τόσα χρόνια την χώρα οι μερκελιστές. Τόσες φορές που το ακούσαμε, αισθανόμαστε σωσμένοι και οικονομικά υγιείς.

 

Επί της ουσίας όμως η «γερμανική» λογική του νέου τρόπου υπολογισμού των συμμέτοχων με βάση τις θεραπευτικές κατηγορίες και το 50/50 ΕΟΠΥΥ-ασφαλισμένου μετατρέπει γιατρούς και φαρμακοποιούς σε λογιστές υγείας και εξωθεί τον ασφαλισμένο να θεραπευτεί με αγωγή βάσει του βαλάντιού του και όχι τη βέλτιστη ποιότητα υγείας του. Μέχρι και στα γενόσημα θα υπάρχει πλέον επιβάρυνση, και ας διατυμπανίζαμε τόσο καιρό πως αυτά θα μας σώσουν.

 

Πρόσβαση πια σε μεγάλη γκάμα φαρμάκων θα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν οικονομική άνεση, παρότι όλοι συνεισφέρουν τα ίδια στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ. Αυστηρή ταξικότητα και στα φάρμακα στην υγεία της δήθεν βιωσιμότητας του καταδικασμένου από την ύφεση και την εισφοροδιαφυγή ΕΟΠΥΥ.

 

Άραγε η MICHELIN και η ΑΓΕΤ που αποχωρούν από την χώρα έχουν ταχτοποιήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές; Ή θα γίνει πάλι του Alapis;

 

Και τα φαρμακεία μας; Η πίτα που έτρεφε 12.500 οικογένειες και 15.000 υπαλλήλους έχει κοπεί στην μέση από το 2009. Και αναμένεται και ένα 20% κάτω για το 2014… Πώς θα χορτάσουν, έστω και με ψίχουλα, όλοι αυτοί; Ας κλείσουν λοιπόν και για τις όποιες μονοπωλιακές καταστάσεις δημιουργηθούν θα φροντίσει η αγορά· ξέρετε, αύτη που τακτοποίησε και τις τράπεζες στην Κύπρο. Όσο για τους άνεργους υγειονομικούς και υπαλλήλους, υπάρχουν τα συσσίτια και η ελεήμων εκκλησία.

 

Όλα αυτά δεν μας τα είχαν εξηγήσει όταν διαφήμιζαν την είσοδο μας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ. Νέα βουτιά στην πισίνα της υγειονομικής ύφεσης κύριοι του υπουργείου υγείας και της τρικομματικής κυβέρνησης και, αφού εσείς επιμένετε πως είναι προς το συμφέρον μας, ο Πιραντέλο σας απάντα για λογαριασμό μας, "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA


Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Φ.Σ. Πειραιά: Προσφορά από την Epsilon Net για πρόγραμμα ψηφιακής κάρτας
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced