Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στο ΣτΕ οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

16/7/2018 11:15:03 πμ
Θα ζητήσουν την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα απευθυνθούν οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) 64 με τίτλο: "Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) η αίτηση ακύρωσης θα ασκηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ θα προηγηθεί ένα αναλυτικό νομικό σημείωμα αναφορικά με τις διατάξεις του εν λόγω Π.Δ. από το νομικό σύμβουλο του Π.Φ.Σ. Ηλία Δημητρέλλο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόσφατο Π.Δ. για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων στην Ελλάδα δεν παρουσιάζει πολλές διαφορές από την ΚΥΑ 36277, η οποία ήταν η πρώτη που έδινε τη δυνατότητα σε ιδιώτες-μη φαρμακοποιούς να ιδρύσουν φαρμακείο και είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ.

Πάντως, ενώ η ισχύς του Π.Δ. 64 ξεκινά 10 ημέρες από τη τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα φαρμακεία πρέπει να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του μέσα σε 6 μήνες από την έναρξη ισχύος του διατάγματος.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τα φαρμακεία πρέπει να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων της κατά τόπον αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο ακριβές αντίγραφο του καταστατικού τους, θεωρημένο από το Γ.Ε.ΜΗ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες






Σχετικά άρθρα

Αναταράξεις στη φαρμακευτική αγορά από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Παραμένει στρατηγικός στόχος αλλά πιθανώς με νέους κανόνες
Σε εκκρεμότητα η εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο
Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών