Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στο ΣτΕ οι διευρυμένοι φαρμακοποιοί για την απελευθέρωση του ωραρίου τους

15/11/2019 3:54:45 μμ
Έρχεται «αναρχοποίηση» στον κλάδο, αναφέρει στο f.daily ο Κ. Λουράντος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε νέες φουρτούνες διέρχεται για άλλη μια φορά ο κλάδος των φαρμακοποιών μετά την κοινοποίηση στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής της κλήσης που παραδόθηκε στα μέλη του ώστε να παραστούν στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στο ΣτΕ για το ωράριο.

Η κλήση έγινε μετά την προσφυγή 22 διευρυμένων φαρμακείων, οι ιδιοκτήτες των οποίων επιθυμούν να λειτουργούν τα φαρμακεία τους κατά το δοκούν αλλά και τις αργίες. Πρόκειται για φαρμακοποιούς ιδιοκτήτες πάνω από μίας άδειας φαρμακείων στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Τα διευρυμένα φαρμακεία που ζητούν την απελευθέρωση του ωραρίου τους, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily βρίσκονται στις περιοχές:
  • Παλαιό Φάληρο - 'Αγιο Δημήτριο
  • Περιστέρι - Χαλάνδρι
  • Μελίσσια - Μαρούσι
  • Ελληνικό - Ηλιούπολη - Βούλα
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστα Λουράντου στο f.daily «πρόκειται για 22 γνωστά φαρμακεία, μερικά από τα οποία ήταν και πρωτεργάτες της εφαρμογής του διευρυμένου ωραρίου, όταν είχαν πιέσει για την απελευθέρωση τους τότε υπουργούς υγείας Α. Λοβέρδο και 'Α. Γεωργιάδη».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόκειται για μεγάλα (σε όγκο και πωλήσεις) φαρμακεία που έχουν παραρτήματα γεγονός που σημαίνει κάποια μεγάλη οικονομική οντότητα από πίσω.

Πάντως έχει προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι η παράσταση στο ΣτΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου, τη στιγμή που στο Φαρμακευτικό Σύλλογο της Αττικής οι προγραμματισμένες εκλογές θα γίνουν στις 24 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως μέσα σε τόσες λίγες ημέρες να μην έχει συσταθεί το νέο ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου, το οποίο και θα πρέπει να παραστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εν λόγω προσφυγή.

Πάντως ο Κ. Λουράντος τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση θα εκπροσωπήσω τα συμφέροντα των μελών του ΦΣΑ απέναντι σε αυτούς τους 22 φαρμακοποιούς». Σημειώνει όμως με νόημα ότι τυχόν αλλαγές στο υπάρχον καθεστώς του ωραρίου θα σημάνει και την πλήρη κατάρρευση των εφημεριών αλλά και την εκ νέου «αναρχοποίηση» στον κλάδο των φαρμακείων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά