Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Στο μισό πέφτει το επιθυμητό όριο κατανάλωσης ζάχαρης

7/3/2014 12:36:19 μμ
Η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης θα πρέπει να αποτελεί το 5% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανακοίνωσε ότι η καθημερινή πρόσληψη ζάχαρης θα μπορούσε να αποτελεί το 5% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, το μισό από την προηγούμενη σύσταση του Οργανισμού, σύμφωνα με το νέο προσχέδιο οδηγιών.


Μετά από επισκόπηση 9.000 ερευνών, το πάνελ ειδικών του Π.Ο.Υ. δήλωσε ότι η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης στο συγκεκριμένο επίπεδο θα καταπολεμήσει την παχυσαρκία και την τερηδόνα. Σε αυτό περιλαμβάνονται σάκχαρα που προστίθενται σε τρόφιμα και όσα είναι παρόντα στο μέλι, το σιρόπι και τους χυμούς φρούτων, αλλά όχι όσα υπάρχουν φυσικά στα φρούτα.


Πολλοί γιατροί επικρότησαν την προσπάθεια του Π.Ο.Υ να προσπαθήσει να περιορίσει την παγκόσμια αγάπη στα γλυκά, ενώ ειδικοί σημειώνουν ότι οι παχύσαρκοι έχουν υψηλότερο κίνδυνο για χρόνιες νόσους, που είναι υπεύθυνες για περισσότερο από το 60% των θανάτων παγκοσμίως.

Ο Dr. Robert Lustig του University of California δήλωσε ότι όσο λιγότερη ζάχαρη τρώμε τόσο καλύτερα είναι και ότι οι νέες οδηγίες θα μπορούσαν να αλλάξουν το περιβάλλον των τροφίμων, πιέζοντας τους παραγωγούς να ξανασκεφτούν πώς χρησιμοποιούν τη ζάχαρη στις κατεργασμένες τροφές, όπως στο ψωμί, τις σούπες και τις σάλτσες.

 

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι πολλά από τα σάκχαρα που τρώμε στις μέρες μας είναι κρυμμένα σε κατεργασμένα τρόφιμα, σημειώνοντας ότι ένα κουτάλι σούπας κέτσαπ περιέχει περίπου ένα κουταλάκι ζάχαρης.


Όταν ο Π.Ο.Υ. αναθεώρησε για τελευταία φορά τις οδηγίες για τη ζάχαρη, περισσότερο από 10 χρόνια πριν, συνιστούσε η ζάχαρη να αποτελεί ποσοστό λιγότερο από το 10% της καθημερινής συνολικής πρόσληψης θερμίδων.

Δεν υπάρχει παγκόσμια ομοφωνία σχετικά με το πόση ζάχαρη θεωρείται πολύ ως ποσότητα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Σβήνει τα όρια» μεταξύ περιποίησης και μακιγιάζ
Πούλησε όλα τα καταστήματά της






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους