Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στο κυνήγι των εξαφανισμένων φαρμάκων... ζει η Κρήτη

22/6/2015 10:27:51 πμ
Ενημερώθηκε ο ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την παρέμβαση του ΕΟΦ ζητούν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τα ράφια τους να αδειάζουν από φάρμακα και να μην μπορούν να τα αντικαταστήσουν.

Φάρμακα για την υπέρταση, το αναπνευστικό, για ψυχιατρικές παθήσεις, αλλά και ακόμα και εμβόλια για παιδιά, έχουν γίνει πλέον δυσεύρετα στην Κρήτη με τους φαρμακοποιούς να εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Πιο αναλυτικά, για πολλοστή φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εκατοντάδες ασθενείς και της Κρήτης έχουν επιδοθεί στο «κυνήγι του φαρμάκου», καθώς οι ελλείψεις στην αγορά είναι τραγικές.

Αυτή την περίοδο σε έλλειψη βρίσκονται φάρμακα για την υπέρταση, για το αναπνευστικό, για ψυχιατρικές παθήσεις, εμβόλια για τα παιδιά, αλλά και απλά αντιβιοτικά, με τους φαρμακοποιούς να έχουν πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά, καθώς κάνουν ακόμα και λίστες για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Το κλίμα της οικονομικής αστάθειας, μας λέει μεταξύ άλλων, η γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, Ευριδίκη Ψυχαράκη έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και στους κύκλους των προμηθευτών, με τελικό αποδέκτη των προβλημάτων τον ίδιο τον ασφαλισμένο.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το εν εξελίξει Συνέδριό της στον Καναδά
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International






Σχετικά άρθρα

Το καλοκαιράκι ο φαρμακοποιός γίνεται και σωτήρας
Γράφει ο Νικόλαος Τράντος, ψυχολόγος M.Sc., σύμβουλος ανάπτυξης φαρμακείων
FIP: Ζητά τη υποστήριξη των φροντιστών και τη βέλτιστη διαχείριση των NCDs
Από το εν εξελίξει Συνέδριό της στον Καναδά
Τι να προσέξετε πριν από την επόμενη εκπτωτική ενέργεια στο φαρμακείο
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai
ΕΜΑ: Σε έλλειψη τα φάρμακα με paliperidone palmitate
Λόγω προβλημάτων παραγωγής από τη Pharmathen International