Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στο +9% ο τζίρος για τα online φαρμακεία στο 1ο εξάμηνο του 2023 σύμφωνα με την Convert Group

21/7/2023 2:04:19 πμ
Τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας τα πιο δημοφιλή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αύξηση του τζίρου κατά 9% και online πωλήσεις €146εκ. σημείωσαν τα online φαρμακεία, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Οι καταναλωτές φαίνεται να τα εμπιστεύονται όλο και περισσότερο για τις αγορές τους, αφού οι online παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. 

Τα στοιχεία αυτά μαζί με πολλά ακόμη πολύτιμα ευρήματα περιλαμβάνονται στο εξαμηνιαίο report που δημοσίευσε η Convert Group μέσω της πλατφόρμας της eRetail Audit. H καινοτομική πλατφόρμα της εταιρείας επιτρέπει σε προμηθευτές και εμπόρους προϊόντων, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, να έχουν καθημερινή πρόσβαση σε εμπορικά, marketing και τεχνολογικά δεδομένα που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική τους στο ψηφιακό ράφι. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αντλούνται από 99 online φαρμακεία, με τη συμμετοχή 13 από τους 15 μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Στις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία (€) online αγορών σε επίπεδο εξαμήνου αναδεικνύονται οι εξής: 
  • +10% σε προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας
  • +5% σε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες
  • +1% σε βρεφικά και παιδικά είδη.
Μείωση στις πωλήσεις γνώρισαν τα προϊόντα υγείας κατά 23%, καθώς προϊόντα που βρίσκονταν για καιρό στις υψηλότερες θέσεις ζήτησης (όπως οι μάσκες προστασίας και τα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού) αποτελούν όλο και περισσότερο χαμηλή προτεραιότητα στα καλάθια του αγοραστικού κοινού. 

Η συγκράτηση των εκπτώσεων που παρατηρήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2023 στο online κανάλι συνεχίζεται σε ποσοστό 38% επί της Προτεινόμενης Λιανικής Τιμής από 43% που ήταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο, φαινόμενο που οφείλεται στον συνεχώς αυξανόμενο πληθωρισμό και στην ανάγκη για τη διατήρηση του περιθωρίου κέρδους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)